Hogy hogy nem ingyenes az állatorvos?!
Annyira nem vészesen drága az állatorvos. Sokan inkább sajnálják a pénzt kiadni állatorvosra. :(
Én úgy gondolom, hogy ha valaki állatot tart, akkor legyen pénze állatorvosra/biztosításra normális kajára. Ez a minimum. Szerintem még egy szegényebb is kitudja sporolni ha tényleg fontos neki az állat.
Az állam szerintem pedig a menhelyeket támogathatná, plusz informálhatná normálisan az embereket, nagyon kevés ivartalanított állat van Magyarországon, így nem csoda, hogy televannak a menhelyek. A felelős állattartás Magyarországon sajnos csak nagyon keveseknek fontos.. Pedig ez lenne az alap, így rengeteg gondot kilehetne szűrni.
Miért lenne ingyenes az emberek orvosi ellátása? Nem ingyenes, sőt, nagyon drága, sokkal drágább, mint az átlagos állatorvosi díjszabás.
Annyi a különbség, hogy a házi/szakorvosnál vagy kórházban nem ott fizetsz, hanem mindenkinek a munkáltatója fizet társadalombiztosítási (TB) járulékot, ha beteg, ha nem. A sok pénz megy a központi keretbe, ebből fizetik a kórházakat, orvosokat.
Mellesleg aki minimálbért vagy annyit sem keres és sokat beteg, annak az ellátását a jól kereső és egészséges honfitársai fizetik. Ez sem igazságos, viszont társadalmilag rendkívül hasznos, jó dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!