Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Aki nem ivartalaníttatja a...

Aki nem ivartalaníttatja a macskáját annak nem égő, hogy folyton kiscicákkal házal az ismerősöknél?

Figyelt kérdés
Gondolom az első egy-két almot még el tudjátok sózni. De utána érzitek rosszul magatokat, hogy évente egyszer-kétszer heteken keresztül "Nem kell kismacska?", "Nem akarsz kismacskát?" "Szeretnétek kismacskát?", "Nem visztek egyet?" stb. Nem zavar, hogy már az ismerősöknek is a töke ki van azzal, hogy nem lehet veletek úgy találkozni, hogy ne ajánlgassátok a kismacskákat?
2014. júl. 4. 11:27
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Áh, mire odáig gondolkodni tudtam volna, addigra már el is ásta a piciket valahova a hegyére vagy valamelyik földjére, azt meg kutassa ki és bizonyítsa rá valaki... De mondanom sem kell, hogy azóta nem állok szóba velük, mondtam, hogy én ilyen történetnek nem akarok a részese lenni mégegyszer. Ha jól tudom, azóta sem ivartalaníttattak, pedig még ivartalanítási akció is volt tavasszal...
2014. júl. 7. 02:28
 12/18 anonim ***** válasza:
49%
Nekem ezek miatt is van és mindig csak kandúr macskám. Volt egy két nőstényem is, de tényleg az almok megnehezítették a dolgot. Ez régebben volt, akkoriban mégnem volt ilyen szakszerű az orvosi ellátás, így ivartalanítás nem nagyon volt divat. A kandúr az biztos nem hoz kiscicákat haza! :D Ennek ellenére mindig ideszokik valami kóborka, aki mikor meddig marad itt, de mivel kinti cicám van, így gyakran elzavarja a betolakodót
2014. okt. 18. 06:32
 13/18 anonim ***** válasza:
Hasonlóan gondolom, mint itt többen. Képzeljétek én, hogy jártam...:S Benti cicám van, nőstény, nem nagyon járt ki,mióta itt lakik, kb egy éve, azóta max6-7szer volt kint, de kertes házban lakunk, a kutyáimmal jól ki jön, így gondoltuk, hogy ivartalaníttatjuk, nem kell kismacska senkinek sem jó. Le is lett beszélve már az időpont a dokival, a telefonálástól számítva kb. két hétre kaptunk, erre látjuk hogy a macsek hasa nő...esélyes, hogy az egyik szökésénél rögtön rosszalkodott is, úgyhogy nem rég fialt is, de megbeszéltük a dokival, hogy 8 hét múlva, mikor a kicsit már nem szopnak, visszük és meg műti. Szerencsére a kicsiknek is van már gazdija. De több ilyen balesetet nem szeretnék....
2014. okt. 18. 18:45
 14/18 A kérdező kommentje:
Mondjuk ez várható volt, sokszor már 5-6 hónaposan készen állnak, szóval onnantól ivartalanítatlanul kiengedni kockázatos. Nem szoknak szólni, hogy dugtam egyet. :)
2014. okt. 19. 14:19
 15/18 anonim ***** válasza:
34%

Hát szerintem ezek nem emberek valahol az aranyhalaim szintjén lehetnek...

Nekem is van kandúrom igaz nincs ivartalanítva,de nőstény is csak 3 az egész faluba. Úgyhogy nem nagy a gond. De ha mégis megérdezem x-y tól, hogy "nincs-e kismacska?" Ha mondja,hogy

van ennyi meg ennyi mondom ,hogy tegye el még megnőnek és elviszem a legközelebbi menhelyre. (Nincs több kandúr a faluba).

2015. márc. 19. 15:53
 16/18 anonim ***** válasza:
2%

Neked, ivartalanítás-parti, nem égő, hogy gond nélkül kivagatod a macskad petefeszkeit, vagy hereit, hogy neked kényelmesebb életed legyen?!

Ne kelljen elviselni a tuzelest Neadjisten elzarni az állatot, vagy ilyesmi?

2015. szept. 29. 21:24
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, az ugye megvan, hogy a macskának a tüzelés egy kínszenvedés konkrétan? És az is, hogy a nem ivartalanított nősténymacskák nagyon gyakran méhgyulladásban, vagy méhrákban pusztulnak el? Komolyan, az ilyen balkáni gondolkozású egyénektől mentsen meg minden állatot (meg engem is) a sors..
2015. szept. 30. 18:05
 18/18 A kérdező kommentje:

16# nekem nem égő, mert a macskám szervét egy végzett állatorvos ellenőrzött, steril körülmények között, altatásban vette ki, ezzel elérve, hogy a macska gondtalanul élje le a hátralévő életét az ivarzással járó kockázatoktól ne kelljen tartania, ivarszerveket érintő betegségek elkerüljék. Ezen kívül nem kell folyton házalnom ismerősöknél, hogy kell-e valakinek egy-egy kismacska, és nem árasztottam el a környéket sem közvetve, sem közvetlenül különféle kóbormacskákkal sem és nem járultam hozzá a macskák különféle betegségeinek terjedéséhez sem. Nos azt hiszem én joggal érzem magam NAGYON JÓL. És te? A drámai szövegen kívül milyen előnyt tudsz felhozni? Hallgatom. Semmilyet? Hát kár.

(Elárulom az se érv, hogy a macskák kihalnak, mert 42x nagyobb a szaporodási potenciáljuk a szükségesnél, tehát ha most csak annyi macska lenne, amennyi pont kell az embereknek, akkor is bőven fenttartanák ezt a mennyiséget, ha csak minden 42. szaporodna.)

2015. nov. 17. 18:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!