Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért nem akarnak párosodni a...

Miért nem akarnak párosodni a perzsamacskáim?

Figyelt kérdés
A nőstény macska párosodna, oda megy hozzá, de a kandúr rá se néz, csak fekszik egész nap, hogy vegyem rá hogy párosodjon?
2014. júl. 2. 22:31
1 2 3 4
 11/31 ecsemecse ***** válasza:
100%

Mért javasolta az orvos, hogy ne ivartalanítsatok? Nem gondolom, hogy felelős és jó tenyésztők lennétek, olyanoknak, akik meg nem értenek a macskákhoz, csak annyit tudnak, hogy egy fiúból meg egy lányból pénz lesz, azoknak a doki sem szokta javasolni (bár én alapban nem találkoztam még olyan dokival, aki azt mondta, hogy nehogy ivartalaníttassak, ha akarok...). Ha a kandúr egészséges lenne, akkor 5 évesen le sem szállna az ivarérett nőstényről, se télen, se nyáron, úgyhogy valami biztos, hogy van. (Már két ok is utal rá, hogy a doki vette a diplomát...) A kandúrnak vannak papírjai? Ki lett vizsgálva, vérvétel, örökíthető betegségek, fajtabetegségekre szűrt? Ha erre mindre igen a válasz, akkor jól átvertek, mikor vettétek a macskát, mert egy valamire is való tenyésztő tenyésztésre alkalmas macskája nem fogja kilökni maga alól a nőstényt. Biztos lehetsz benne, hogy ez a nőstény ha föl is veszi a kandúrt, nem lesznek normális, fajtának megfelelő egészségi állapotú picik. Ha az ösztönüket felülírják, akkor komoly gond lehet.

A nőstény meg megnyugszik, amint ivartalanítjátok, nem kifogás, hogy őrült. Félévente kiscicáitok lesznek, vagy mi, merthogy egy nőstény évenze 2x biztosan tüzel, de többször sem kizárt. Minden tüzelésnél megbolondul, akkor összedobsz neki egy almot? Ezt meg nem magyarázod senkinek, hogy a doki javasolta. 2 évente MAXIMUM 1 ALOM lenne megengedett, de ez is károsítja az anyát. Bár aki csak pénzeszsákként tekint az állatokra, annak hiába koptatja itt bárki is az ujját, a billentyűzetét...

2014. júl. 3. 18:37
 12/31 ecsemecse ***** válasza:
De gondolom, majd az én válaszomat is törölteted, mint itt több olyant, ami gondolom nem tetszett, és leírták, hogy mennyire rosszul is gondolkodsz...
2014. júl. 3. 18:44
 13/31 anonim ***** válasza:

Kedves kerdezo, a tobbi kerdesemre mi a valasz?

Masreszt, ezek a macskak 5eve egyutt vannak, vagy hoztak a nostenyhez?

Mindketto a tied?

Eddig sem torodott a nostennyel? (5 even keresztul?)

Innen legalabb 4 lehetseges magyarazatot tudok.

- Nem egeszseges a kandur.

- Ha egyutt nottek fel, a testverekent kezeli a nostenyt, igy nem maszik ra. (Van ilyen.)

- Ha csak kolcsonkandur, akkor az idegen hely miatt streszel, azert nem parosodik.

- A kandurral van valami agyi zixer (Vagy hormonalis, vagy akarmi, ami miatt hidegen hagyjak a nostenyek) bar ez lefedi a nem egeszseges.

Ha ram hallgatsz, akkor ivartalanittatsz, mert ez a orvosi javaslatra dolog hulyeseg.

Az egyetlen kockazat az altatasnal lehet, de ha ilyen van, biztos, hogy van, ahol gazzal altatnak, pont a kockazatok miatt - hogy nehogy tuladagoljak.

Szoval, ha anyagi okokbol vagysz a szaporulatra, az ertheto, de a ivartalanittatas minden macskank jar, sokkal jobb elete lesz utana.

(Nem veletlenul ivartalanittatjak a tenyesztok a megoregedett tenyeszallatokat.)

2014. júl. 3. 20:46
 14/31 A kérdező kommentje:

azt mondta az orvos hogy nem ajánlja az ivartalanítást mert, állítólag sok gond van az ivartalanított kandúrral, mert más étrend szerint kell eteni meg járni kell vele mindig ellenőrzésre, meg gyógyszert kell szednie, meg inyjekciók, meg ilyenek, és még elő is fordulhat hogy visszanő és újra párzóképes lesz. nekünk ezt mondta az orvos, nemtudom hogy mi igaz belőle, de ő mondta. mi nem pénzért adnánk a kiscicákat, szóval nem pénzt akarunk csinálni belőlük, vannak az esetleges kiscicákra jelentkezők, ahol szeretett othonuk lenne, szívesen elajándékoznánk nekik.

a kandúr 5 éve megvan, még kiscica volt mikor hoztuk. egészséges, az állatorvost rendszeresen látogatjuk, ki van vizsgálva, minden rendben van vele, papírjai megvannak, az igaz hogy ő egy fura teremtés, mert nagyon lusta és buta cica :D de semmi baja, boldog élete van, szeressük őt :D a nőstény az 3 éves és nekünk 2 éve van meg, neki is megvannak a papírjai, szintén látogatjuk vele az orvost rendszeresen, ki van vizsgálva, vele is minden rendben van, ő egy kicsit más stílusú, szeret futkározni, játszani, kevésbé lusta, boldog élete van neki is, és őtis nagyon szeressük....

2014. júl. 3. 22:01
 15/31 A kérdező kommentje:
előfordulhat ilyen hogy valahogy a két cica nem passzol egymásnak, nem viselkedésben, mert együtt alszanak meg jóban vannak, hanem nemileg nem szimpatikusak egymásnak. mi ezt elfogadtuk, azért írtam mert kíváncsi voltam hogy esetleg meg tudja e mondani valaki ennek az okát. a nyavicskolást meg már megszoktuk, és nemtudunk ezért rá haragudni. ha egyszer lennének kiscicák örömmel és szeretettel várjuk őket, de ha nem az se baj :D
2014. júl. 3. 22:07
 16/31 anonim ***** válasza:

Kedves kerdezo,

Nem szivesen irok ilyet, de ha az allatorvosotok szerint kepes visszanoni a levagott here, akkor nagyon nincs a szakmaja magaslatan, tenyleg valtsatok valaki masra, mielott felrediagonosztizal valamit, es belehal valamelyik macska.

A ivartalanitas veszelyesegebol igaz egyedul az, abban az esetben, ha fiatalon (az ivareres elott) lett ivartalanitva a kandur, akkor a hormonok hianya miatt a hugycso nem fejlodik rendesen ki, ezert elzarodhat. De ez ritka, bar valos veszely.

Emiatt szoktak ivartalanitott macskanak valo szaraztapot adni a herelteknek. (Tehat itt az is kell, hogy a macska jellemzoen csak szaraztapot egyen.)

Vagyis, ilyen problema nalad nem jelentkezhet.

Bar a leirasod alapjan egeszen egyszeruen a kandur tulsagosan passziv, es raadasul testverenek kezeli a nostenyt.

2014. júl. 3. 22:20
 17/31 A kérdező kommentje:
amúgy az állatorvos tényleg fura, csak akkor fordulok hozzá ha sürgős, egyébként máshova járunk. a kandúrom furcsa személyiségű, ő csak a maga kis világában él, nemtörődik semmivel, lehet azért mert kiskorától fogva egyetlen macskának neveltük és nincs hozzászokva más macskák társaságához?
2014. júl. 3. 22:27
 18/31 anonim ***** válasza:

Hát szerintem váltsatok orvost, vagy sürgős esetben is a másik dokihoz menjetek.

Először is, az eltávolított szervek SOHA nem fognak visszanőni. Ha a kandúr heréit kivágják, akkor ott nem lesznek újra herék. Olyan előfordulhat, hogy nem száll le egyik herélye, kiműtik a másikat, majd utána leszáll az első is, de a legtöbb orvos még a le nem szállt heréket is inkább kiműti, mert abból gond lehet. A nőstényeknél a petefészek eltávolítása a szokásos, bár én dokival úgy beszéltem meg, hogy vegye ki a méhet is, nehogy később abból legyen gond. Sok helyen már mindkét szervet eltávolítják, a cica egészsége miatt. Olyanról már hallottam, hogy csak a petevezetéket vágták el (amit nagyon kevés orvos csinál) de az újra összenőtt, de ez is nagyon ritka. Szóval igazából szinte esélytelen, hogy újra fogamzásképes lenne, az pedig, hogy bármi visszanől, az teljességgel lehetetlen. Ezek a szervek magzati korban fejlődnek, nem kifejlett állatnál.

Másodszor. 4 ivartalanított cicám van, 2 hím, 2 nőstény. Az oltásokon és a féreghajtón kívül semmi gyógyszert, injekciót nem kap. Nem kell attól még semmit kapnia, mert ivartalanított.

Harmadszor. Ha a cicáid normálisan tartod, nem kell nekik semmi különleges étrend. Az enyémek több, mint 10 éve teljesen normális tápot esznek, soha nem ettek ivartalanítottaknak valót, de semmi bajuk.

Úgyhogy ennek a dokinak ilyen hülyeségekért ne fizessetek, ez az ember valóban nem való erre a szakmára.

2014. júl. 3. 22:55
 19/31 A kérdező kommentje:
hát igen, de nemcsak a macskáknál mondott hülyeséget hanem a kutyámnál is előfordult már, érdekes és vicces story ezen ott helyben a rendelőben nagyot nevettem, azt állapította meg hogy a kutyám halálos beteg mert véres a széklete, erre közöltem vele hogy a kutya aznap evett egy kis csokis kalácsot és csak a csoki színét lássa, és valóban csak a csoki volt, mert a kutyámnak semmi baja nem volt :D
2014. júl. 3. 23:02
 20/31 anonim ***** válasza:

Kérlek keress másik orvost.Annyian szaporítják a perzsát,hogy megszámolni se tudom :( Ezzel tönkretéve a fajtát..

Ez nem úgy megy,hogy 2 papíros macskát összeengedek és uccu jöjjenek a kölykök.

Van ivartalanított kandúrom és nem nőnek vissza a golyók,orvoshoz se kell vinni mindenféle szuriért,vizsgálatért..

A kandúrod nem is fog fedezni 5 évesen már,így nem értem mi a jó egy ivaros kandúrban a szagával együtt..a nőstényről ne is beszéljünk,hogy 3 éves és folyton tüzel,mi lehet neki a petefészkében már,lehet nem is tudna teherbe esni.

Ivartalanítás és szeresd őket úgy,aki pedig kiscicát akar és ragaszkodik a perzsához az keressen egy tenyésztőt.

2014. júl. 4. 07:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!