Baj, ha a 8 hónapos cicám csokit eszik?
Figyelt kérdés
Nem sokat, heti 1 db 12 g-os mikulást evett meg mostanában. Nem tudom, hogy lehet-e neki adni.2010. jan. 5. 19:26
1/13 anonim válasza:
Kutyáknál veszélyes mert akár egy kis cukor is árthat az agyának és meghülyül, viszont macskáknál nem tudom, hogy ez h megy
2/13 anonim válasza:
baj, mert a kakaóban számukra mérgező anyag van. huzamosabb ideig kap mérgezést kap. ne adj neki soha öbbet!
3/13 anonim válasza:
Rileeeeeksz xd. A miénk is nagy ragadozó! Az epres puding az egyik kedvence:)
4/13 anonim válasza:
"a csokoládé és a kakaó is tartalmazza a teobromin nevű alkaloidot, amely mérgező hatással bír a macska szervezetére"
Szóval ilyesmit ne adj neki.
5/13 anonim válasza:
Gyomorgörcsöket okoz a macskáknak !!!!!!!!!!!!!
Nekem is van cicám és olvastam egy macska könyvben h tilos csokit adni nekik!!!!!!!!!!!!!!
6/13 anonim válasza:
Ejha :) Erről nem tudtam :) Akkor bocsesz az előzőért xd. Viszont pudingot nyugodtan adjál neki :P A miénk még mindig él :P
8/13 anonim válasza:
Sem a macska mája, sem a kutya mája nem tudja lebontani az édességet, csokit, cukrot! Én is eleinte adtam a kutyusomnak, és elmondtam a állatorvosnak.Tilos!!!!!
9/13 anonim válasza:
tényleg nem szabad neki adni mert valamilyen teubromint vagy mit tartalmaz ami nekik mérgező és akár 3 g is árthat nekik.de végülis a barátnőm macskája is megevett már egy csomó csokit és semmi baja nem lett neki és még a kölykei is egészségesek
10/13 anonim válasza:
Nem a cukor a baj, hanem ahogy már írták, a teobromin. Ez olyan hatású, mint a koffein, a cicák szervezete nem tudja feldolgozni, túlpörgeti a kis szívüket, mérgezést okoz.
Úgyhogy csokit se kutyának, se macskának nem szabad adni, maximum fehér csokit egy picikét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!