Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért haltak meg a teljesen...

Miért haltak meg a teljesen egészséges (nek tűnő) macskáim?

Figyelt kérdés
dec 30-án reggel mikor enni adtunk a macskáknak az egyik kicsi(6 hós)nem akart enni és olyan furcsa volt a szeme mintha álmos lenne este sem evett,másnapra meghalt.Másnap egy másik macskánk 8 hós sem evett ekkor gyanakodni kezdtünk hogy biztos fertőző betegség,de orvost nem hívhattunk szilveszterkor!Másnapra ő is meghalt.harmadnap nem halt meg egy sem.Vasárnap az egyik megint nem evett hétfő reggelre az is megdöglött.már csak 2 kismacskánk van remélem ők nem fognak megdögleni!úgy tűnt mintha lázasak lettek volna.a hasuk nem ment,nem is hánytak.mi lehet ez a betegség?Amúgy olyat ne írjatok h miért nem vittük orvoshoz mert nincs a környéken.és ünnep volt amúgy is Apukám beteg és most nem volt időnk a macskákkal foglalkozni
2010. jan. 5. 16:34
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
64%
Nem vagyok állatorvos,de valami eléggé fertőző betegségre gondolok.
2010. jan. 5. 16:41
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Menhelyi macskák voltak? Be voltak oltva bélfertőzés ellen?
2010. jan. 5. 16:50
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
:( S.O.S vigyétek MOST ovoshoz!! Isten tudja milyen testrészük fáj és mit szedtek össze. Tényleg vidd, vagy nagy valószínűséggel áshatsz +2 sírt :(
2010. jan. 5. 16:51
 4/17 anonim ***** válasza:
72%
Nem azért de én a kezedbe nem adnék soha macskát, ha így beszélsz róluk. Lehet, hogy nagyon érzékeny vagyok értük, de... ez már nekem fáj, pedig soha nem láttam a macskáid. Egyébként pedig biztos fertőző, és mostmár mehettek orvoshoz...szóval nyomás!
2010. jan. 5. 16:55
 5/17 anonim ***** válasza:
70%
mi az, hogy nincs idő a macskákkal foglalkozni. hallottál már a felelős állattartás kötelezettségeiről?
2010. jan. 5. 16:58
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha a közelben van olyan szomszéd aki utálja a macskákat akkor lehet hogy valamivel meg lettek mérgezve,vagy valami mérgezőt ettek.
2010. jan. 5. 17:03
 7/17 anonim ***** válasza:
82%

Hát aztán a macskával nagyon sokat kell foglalkozni! Többet mint egy kutyával! Nem elég csak figyelni rá, etetni meg játszani vele! Ááá..

")nem akart enni és olyan furcsa volt a szeme mintha álmos lenne este sem evett"- ezek alapján már az első mondatod nem volt igaz. Minden betegség előtt jól érzi magát a macska, hiszen csak egészségesből tud megbetegedni!

Orvost ünnepkor is lehet hívni vagy elvinni!

Neked nem való macska ha nem tudsz róla gondoskodni.

2010. jan. 5. 17:05
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Ja és azon kívül mi nem vagyunk orvosok, és ha meg is mondjuk, nem tudsz tenni semmit, csak elvinni az orvoshoz!
2010. jan. 5. 17:06
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Sajnálom, hogy ez történt a cicákkal!

Viszont abban igazuk van az előttem szólóknak, hogy sajnos bármikor előfordulhat, hogy orvosra van szükségük, és olyankor azonnal cselekedni kell, mint ahogy az ember a saját gyerekét is elviszi orvoshoz ha gond van.

Valóban lehet fertőző betegség, de azért annak többnyire hosszabb a lefutása az első tünetek megjelenésétől kezdve. Inkább a mérgezésre gyanakszom. Lehet például fagyállótól is, érdemes lenne megnézni, hogy nem tudnak -e a cicák hozzáférni mondjuk a garázsban! Édes íze van, ezért szívesen megisszák, de halálos méreg.

A másik, ami eszembe jutott a kérdés olvasása közben, bár nem a témába vág, de hogyhogy ennyi különböző korú kölyök cicátok van? Csak azért kérdezem, mert ha esetleg házi szaporulat, érdemes lenne az anyacicát ivartalanítani, és inkább az örökbefogadható cicák közül választani kicsiket, mert rengeteg gazdátlan cica van, és nagyon sokan meghalnak, főleg így télen!

2010. jan. 5. 17:13
 10/17 anonim ***** válasza:
81%
gondolom 12 éves és az apjával kellett törődnie. persze a macskák fontosak. de azóta már nyolcszor elvihettétek volna őket orvoshoz, elseje 5 napja volt ^^
2010. jan. 5. 19:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!