Találtam egy kóbor kiscicát, de beteg. Mit csináljak? Mit jelentenek ezek a tünetek? (Többi lent)
Royal Caninnak van baby tápja, 4 hetes kortól a cicáknak azt lehet adni, egy csomó minden immunerősítő, vitamin van benne, amit még a mamitól kéne ilyen pici korban megkapnia. Az én talált cicám 8 hetes, ő is 4 körül volt, mikor megtaláltuk, ezt ette, olyan gyönyörű kakija lett tőle, amit tankönyvekben kéne mutogatni. Igaz, kicsit drága, a 400 g 1450, legalábbis én ennyiért vettem dokinál, de elég volt 3 hétig, most meg már kimért junior tápot eszünk, aminek kilója 500 ft, és van egy makk egészséges csöppöm. :)
Amire még nagyon figyelj oda: a cica legyen rendszeresen féreghajtva (negyedévente), mert a cica bizonyos férgei emberre is nagyon veszélyesek. Az első idöszakban, 3 hónapos koráig kéthetente kell, utána 3 havonta. Ez egy baromi olcsó dolog, 150 ft körül mozog a tabletták ára, egy felnőtt cicának általában elég csak egy fél is, de rengeteg dolgot tudsz vele megelőzni, többek között a bolhákat is könnyebb kiküszöbölni (a belső és a külső élősködők sokszor együtt járnak).
Emellett érdemes korán (5-6 hónaposan) ivartalaníttatni, akkor nem alakulnak ki a rossz szokások, és nem fog a cica anmyit elmászkálni, ha kijárós cica lesz, nem beszélve a nem kívánt almokról.
És fontosak a cicáknál az oltások is. Attól függ, hogy tartod (kijárós vagy nem), különböző kombinált oltások vannak, a doki biztosan szívesen ad felvilágosítást, hogy mi ellen védenek és mennyibe kerülnek.
Sok boldogságot a picihez! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!