Miért nézitek le ezeket a macskatartókat?
Tegnap olvastam egy kérdést,hogy aki kint tartja a macskáját,az igazából egy kóbor állatot tart,nincs is macskája. Egy nagy macskabarát még azt is írta,hogyha ő ilyen gazda lenne,akkor felakasztaná magát.
Áruljátok már el nekem lécci,miért kell minket,kinti macskatartókat lenézni??
Ma hozzuk el a kettő kiscicám,3 napja már a kinti házukon dolgozom,és sokkal több munka van benne,és szeretet,mint sok "megveszek neki mindent" macskatartóval kapcsolatban
A macskáimat nem szeméttel fogom etetni,van nekik tiszta macskatáljuk,kipárnázott helyük,tiszta törölközővel,plüssök,macskajáték,és mégis képesek vagytok az alapján megítélni minket,hogy kint a szabadban van egy házuk?
Jó,oké,lehet,hogy az oldala rácsos,így nem túl hidegvédett,de télre majd leburkolom valamivel!
Egy kinti macskának nem is lehet élete??
Azon nem gondolkoztatok,hogy mi van azzal,aki ugyan perfect helyet biztosít neki,de nem foglalkozik egy percet sem vele,annak a macskának esetleg rosszabb élete van?
Akasszam fel magam,felelőtlen állattartó és egyéb megnyilvánulásokat nem kérek,köszi!
Nem rontjátok el a kedvem,nem tőletek függ,hogy elhozom e,csak ezekre kíváncsi vagyok!
Én kikérem magamnak a kinti tartást!!!
Garfield
Azért nézik le őket, mert ezek az emberek a macskájukra úgy tekintenek, mintha az a gyerekük volna, egyfajta pótlék. Sokszor megmosolyogtat az olyan látvány, amikor a macskát pórázon sétáltatják. Múltkor egy nyulat sétáltattak. Vicces volt. Az emberek akarva, akaratlanul is képsek hülyét csinálni magukból és a házi kedvencükből.
Egyébként nekem is van egy macskám, aki a jövő hónapban lesz 12 éves. Amikor kicsi volt, akkor pár hétig bent tartottuk a garázsban, utána már csak kint. A fedett teraszunkon van egy kis fekhelye, oltatva van, féregtelenítve, ivartalanítva és kap enni. Sőt arra se figyelünk oda, hogy 100%-os hústartalmú tápot kapjon... Sokszor maradékokat is adunk neki. Egyébként kutyánk is van, sőt az összes szomszédban van és utálják is a macskákat. Korábban volt olyan, hogy 1-2-szer megkergették, de a macska mindig meg tudta védeni magát, volt olyan hogy megkarmolta a kutyát. Utána egy életre megtanulta, hogy jobb ha békén hagyják egymást.
Amikor megkaptam a macskát még gyerek voltam, és akkor a nagynéném azt mondta, hogy a kinti macskák elszöknek és a rossz körülmények miatt nem élnek sokáig. Hát az elmúlt 12 év mást bizonyít. Egyébként egy gyönyörű macskáról beszélünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!