10 hetes kiscicám nagyon sokat rosszalkodik, ugrál ránk, támad, harap. Igaz, csak játszik, de, hogy szoktathatnám le erről?
Mivel nincs mellette másik kiscica, ezért a felesleges energiákat így vezeti le.
Ha nagyobb lesz, kinövi.
Nálam is az egyik kölyök folyamatosan ezt csinálta.
Én megfogtam a nyakbőrét olyankor amikor harapott vagy helyből a hátamra ugrott, vagy bármi olyat csinált ami nem tetszett, enyhén a földhöz nyomtam (TÉNYLEG FINOMAN) és kicsit megráztam. Kb mindennel még egysze-kétszer próbálkozott, akkor újra nyakfogás-földhöz nyomva rázás és persze közben mondtam hogy nem szabad. Aztán megtanulta hogy mi az amit nem szabad.
A lényeg hogy mindig a büntetés közvetlenül a rossz cselekedet után történjen hogy tudja mihez kötni. Tehát ha lever egy virágcserepet amit te csak 10 perc múlva veszel észre, akkor hiába dorgálod nem fogja tudni hogy a cserép miatt lett megdorgálva.
Persze ettől függetlenűl egy pici cicának rengeteg energiája van amit le kell vezetni sok-sok játékkal.
Az én cicáim imádják a pingponglabdát kergetni, meg az álltalam húzogatott madzagot levadászni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!