Kiscicák: Étkezés: Ti mit ajánlotok?
Szia.! :)
A macska házhoz szokik, a kutya az emberhez, szóval az átszoktatáshoz (új ház) óvatosan, nehogy elszökjenek, vagy valami! :)
Kicsi korban adhatsz nekik tejet bátran, nagyobb korban óvatosan!
Száraz tápot mindenképp kell enniük, mert különben elrohad a foguk. Konzerves, alutasakos kaját is nyugodtan. Szeretik azt is, ha kenyeret (vagy kifli, bármilyen pékáru) tejbe raksz nekik. Imádják :D
Reggel és este etesd, máskor ne kajáltasd őket, mert rádkapnak, és nyavalyogni fognak, követelik a kaját.
Mondjuk reggel nedves kaja, este táp.
Mindig legyen friss víz előtte, tejet kéthetente 1-2 alkalommal (ha nagy), és heti 1-2 alkalommal (ha kicsi) adhatsz neki! :)
Játssz velük sokat, szoktasd magadhoz, legyen szelídek, de az idegenekkel óvatosan, nehogy ellopja :)
Én egyáltalán nem ajánlok tápot, nekünk a nyers etetés vált be. Ha eddig tápot ettek, akkor jó lenne az eddig megszokott tápjukkal kezdve fokozatosan átállítani őket a nyers etetésre. Eleinte még csak darált hús, belsőség (sertést soha nem szabad nyersen!), tojás, de hamarosan lehet kisebb csontos darabok pl. csirkeszárny. A neten sokat olvashatsz a nyers etetésről, pl. itt: [link]
Egyébként én azért nem vagyok a táp híve, mert a cicánk régebben azt evett, folyton hullott a szőre és olyan fogköves lett, hogy alatta elrohadt pár foga, amit az állatorvos is csak fogkőleszedésnél tudott megállapítani, aztán ki is kellett operálni. Amióta sztornóztuk a tápot, a szőre nem hullik csak normálisan, mikor vedlik, és sokkal fényesebb, egészségesebb, a maradék fogai rendben, a rossz szájszaga is elmúlt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!