Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mi volt ez a betegség, amit...

Mi volt ez a betegség, amit elvitte?

Figyelt kérdés

Tegnap elpusztult a kiscicám, egy nap kínkeserves szenvedés után.. Az utóbbi napokban mind kevesebbet, kevesebbet evett, és ha valamit elfogyasztott, kis idő múlva ki is jött belőle valamilyen formán (...) Tegnap már nem tudott lábon maradni, ha elkezdett járni, eldőlt. Már nem volt ereje sem. Végül lefektettem az ágyra, ott ültem mellette, símogattam. Aztán elmentem, de egy idő után láttam, hogy erős fájdalmai lehetnek, kapálódzott, néha keservesen nyávogott. Akkor megint visszamentem, megsímogattam, és megnyugodott.. Még dorombolni is próbált néha.. Aztán újból csönd lett, már nem is követett kikerekedett, nagy szemével, órákig még így feküdt. Aztán éjfél körül (akkor megint odaléptem hozzá, hogy megsímogassam), egy nagyot sóhajtott, és vége..

A nap 2/3-át ott ültem mellette, és annyit sírtam, hogy mára a szemem is feldagadt.. Borzasztó volt, hogy nem segíthettem rajta :( És még olyan kicsi volt. Mindig szeretett az ölemben aludni, és az utóbbi beteges napjai alatt is különösen sokat bújt oda hozzám.. (de ez már nem is ide tartozik)

A kérdésem: gyakori betegség ez náluk? Meg lehet előzni?

2010. jan. 4. 12:15
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
91%

Sajnálom a cicádat :( és ne szidjátok már szegényt igy is van elég baja. Aki csak szidni tud az ne irjon! Igaza van a kérdezönek, mindenki követ el hibát, de ez is egy tanulság, és valoszinüleg azért kérdezte meg, hogy legközelebb már tudja kezelni a dolgot. Mégegyszer részvétem :( amugy meg ha kerti cica volt, akkor lehet hogy benyalt valamien virust, ilyen pici korban még nagyon érzékenyek, föleg ha nincsenek oltva.

14/L

2010. jan. 5. 13:53
 22/27 anonim ***** válasza:
81%

Hát már bocs, de az emberben kicsit felmegy a pumpa, mikor egy macskán napokig elöl-hátul jön ki a kaja, egyre szarabbul van, és mindenre van kifogás miért nem vitted orvoshoz, majd közlöd, hogy jaj hát a fogváltás vitte el.

Fogváltás?? Magadnál vagy? Kimondta ezt a falusi vajákos asszony? Ez azon a szinten van, mintha azt mondanád azért kaptál torokgyulladást, mert a boltos néni megvert szemmel..

2010. jan. 5. 13:59
 23/27 A kérdező kommentje:

Utolsó előtti nagyon köszönöm a jó szavakat..

Utolsó, meg csak annyit, hogy azt írtam, hogy most hallottam. ÉN SEM HITTEM IGAZÁN, HOGY IGAZ LENNE. Én is tudom, hogy semmi logika nincs benne.. És kérlek.. nagyon kérlek, keress már valakit, akinek nincs annyi baja, mint nekem, és azt marjad, basszus, nem kell nekem még ez is.

2010. jan. 5. 18:26
 24/27 anonim válasza:
90%

Az én cicám is így halt meg szegény :( Utcagyőztes cicamica volt, és ő úgy halt meg, hogy észre sem vettük :( Egyik nap délben apukám kereste a két cicusunkat (kijáró cicusok), hogy megetesse őket, de nem jöttek elő. Máskor is elcsavarogtak már, úgyhogy azt hittük, megint ez van. Este a vacsoránál csak az egyik került elő, a másik pedig a tuják alatt feküdt, teljesen mereven :'(. Aki előkerült, ő pedig napokig hányt és szenvedett, nem evett semmit. De ő erőssebb volt és túlélte, pedig nem vittük orvoshoz. Mégpedig azért nem vittük, mert egy évvel korábban a félig fajtatiszta brit cirmosom is beteg lett (szobacica volt) és őt egyszerre orvoshoz vittük, kapott 3 injekciót és reggelre meghalt, rengeteget szenvedett. Szerintem elég gyakori betegség náluk, sajnos. Megelőzni talán védőoltással lehetne, de az sem nyújt sajnos 100 %ot :( Nagyon sajnálom a cicusod és együtt érzek veled.

19/L

2010. jan. 7. 13:30
 25/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Én is nagyon sajnálom a tieid. :(
2010. jan. 7. 13:33
 26/27 anonim ***** válasza:
70%

Csak képtelen vagy beismerni mások igazát, mert egy felelőtlen csitri vagy. Mi lesz ha gyereked lesz? Vele is így fogsz bánni?

Amúgy ha 11 km-re van az orvos, akkor legyaloglom, ha hetekig kenyéren és vízen kell élnem, hogy ki tudjam fizetni az állatorvost, akkor úgy fogok, de nem hagyom, hogy szenvedjen a macskám, akit én nevelek kiskora óta.

Akiben nincsenek ilyen érzések nem is értem hogy jut eszébe egyáltalán állatot tartani..

De igen, legalább beismerted, ez is valami.

Remélem tényleg tanultál az esetből, és legközelebb elviszed a cicád.

2010. jan. 9. 01:22
 27/27 A kérdező kommentje:
Tanultam belőle, igen
2010. jan. 9. 15:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!