Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Karmol és harap a cicád?...

Karmol és harap a cicád? Hogyan lehet leszoktatni?

Figyelt kérdés

A cicám 4 hónapos,2 hetes korától a barátommal neveljük,mivel az anyja eldobta a kicsiket magától.Albérletben lakunk,mert mindketten tanulók vagyunk és szeptemberben születtek itt az albérletnél a cicák.Őt meg tudtuk menteni szerencsére,azóta velünk él.

Nagyon játékos és nagyon karmol és harap.Ami elég zavaró tud lenni,mert a kezünk úgy néz ki,mintha elkapta volna egy daráló. :D Tele karmolásokkal és harapásokkal.

Nem tudjuk hogyan leszoktatni.Ha felébred az alvásból,akkor egy kis ideig lehet simogatni,de utána elkezd támadni,ráugrik a kezemre,elkapja,harapja.

Pedig én nagyon szeretném simogatni,mint a többi cicát.:)

Hogyan szoktassam le erről?

2010. jan. 4. 09:33
 1/7 anonim ***** válasza:
Nekem is pont 4 hónapos kismacskám van, ugyanezt csinálja, ilyenkor nagyon játékosak még.Sajnos szerintem nem nagyon lehet mit tenni, én hallottam olyanról, h lehet kapni körömcsipeszt macskának, amivel levághatod a körmeit, de nem tudom, h ez mennyire jó a cicának is.
2010. jan. 4. 09:52
 2/7 A kérdező kommentje:

Igen,bármit csinálok,játéknak veszi és továbbra is támad.

Hát én a karmait nem vágnám le,amúgy is van neki kaparófája,ha koptatni akarja. :)

Viszont remélem,h előbb-utóbb ki fogja nőni ezt a dolgot.

2010. jan. 4. 10:06
 3/7 anonim válasza:
Az én cicám 8 hónapos és ugyanezt csinálta mióta elhoztuk. Azt mondják majd kinövik. Majd lenyugszanak. Tudom nagyon idegesítő. azt hogy mikor növi ki nem tudom. az enyém elég szerencsétlenül járt, szétvágta a lábát nagyon és azóta "normális" lett viszonylag. rájött hogy nem bántani akarjuk hanem szeretjük és azóta engedi hogy simizzük. De azért előjön neki a vadsága időnként. kitartást!
2010. jan. 4. 10:37
 4/7 A kérdező kommentje:

Próbálok kitartani. :)

Remélem,h kinövi.De hallottam már olyanról is,h nem nagyon növi ki. :P

Meg az én cicám lány,nyáron majd szeretném megműtetni,h ne legyen kiscicája.A műtét után tényleg nem lesz olyan vad már?Vagy igen?

Mert amúgy olyan kis édes kiscica. :)

2010. jan. 4. 12:12
 5/7 anonim ***** válasza:
Igen, de csak harap, és már közel sem annyit, mint pici korában. Sziámi, már régen elkönyveltem, hogy gyagyás szegénykém. :) Kicsi korában volt, hogy tiszta harapásnyom volt a karom tőle, mert rajtam "gyakorlatozott". Ha idősebb lesz, le fog nyugodni, főleg ivartalanítás után.
2010. jan. 4. 13:59
 6/7 A kérdező kommentje:

Akkor megnyugodtam :D

Mert régebben észre sem vettem,h hogyan néz ki a kezem tőle.Csak mentem a boltba,nyújtottam a pénzt fizetésnél és akkor láttam,h tele vagyok sebekkel. :D

2010. jan. 4. 15:51
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha elkezd karmolászni hagyd ott, és ne játsz vele tovább. Egy idő után megtanulja, hogy nem szabad.
2010. jan. 4. 17:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!