Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Rühes vagy atkás vagy mi a baj?

Rühes vagy atkás vagy mi a baj?

Figyelt kérdés

Kb. 1,5 hónapja befogadtam egy altatás előli macskát ideiglenesbe. Megszült 7 kismacskát, doki adott neki féreghajtót, meg olyan bolhairtót, ami jó szoptató macskának.

Úgy 3 napja azt vettem észre, hogy a hátán a farka felől elkezdett ritkulni a szőr, előtte olyan volt, mintha korpás lenne. Ma megfigyeltem, mert egész nap itthon voltam, saját magának tépkedi, de nem vakarja, csak tépi. Nem sebes neki, csak szőrtelen. Doki a telefonban azt mondta, vagy a fülatka ment a hátára, vagy legyengült a 7 kismacska miatt.

Mit lehet tenni, azonkívül, hogy orvoshoz viszem, amint tudom? Mi ez egyáltalán?

ja, a többi állatra (3 kutya, 5macska) átterjed? És emberre?

Remélem nem most megy végig az összes idis állaton, lecsökkentené az örökbefogadást:-(

2014. jún. 21. 22:21
 1/1 anonim ***** válasza:
szia!ha nem vakarja akkor lehet hogy gomba!
2014. jún. 21. 22:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!