Macskám rühes és már a feje elég rosszul néz ki van még rajta szőr de már összevissza sebzett mert állandóan vakargatja, már a nyakára is megindult, segíthetek rajta?
Segíthet a javulásban a csepegtetős készítmény, a Stronghold is, ennek ugyanis van atkaellenes hatása is, de tudni kell, hogy egy masszív fertőzöttség esetén ez ritkán elegendő a javuláshoz. A hatásos kezeléshez azonban elengedhetetlen a napi fülkezelés, megfelelő atkaellenes fülcsepp (Oticat) használatával.
Egy módon tudsz rajta segíteni, elviszed egy másik orvoshoz.
Normális orvos nem mond ilyet, hogy úgysincs sok remény. A rüh nem halálos, ha kezelik.
De otthoni módszerekkel nem tudod kikezelni, csak enyhíteni a szenvedését.
Sebfertőtlenítésre jó a betadin és kamillateával enyhítheted a gyulladást, de ezzel nem gyógyítod meg!
A rühösség nagyon csúnya állapotból is gyógyítható. Épp csak sokáig tart és macerás. Meg persze pénzbe kerül, de más kezelésekhez képes még csak nem is sokba.
Bevált házi praktika nincs, pont ezért hiszik sokan azt, hogy gyógyíthatatlan. Normális orvoshoz kell vinni, és kap rá gyógyszert. Az orvosod meg rendkívül felelőtlen, mert egy rühös állatot már csak azért sem szabad kezeletlenül hagyni, mert súlyosan fertőző, emberre is!
Kerestem neked pár kigyógyult rühes kutyáról(macska nem volt, de a lényeg ugyanaz) előtte-utána képeket:
Ne haragudj, de én nem hiszem el, hogy látta orvos. A rüh nem "nagy dolog". Legalábbis abból a szempontból, hogy abba nem fog belehalni, meg ilyen baromságok. Egy állatorvos, nem mond ilyen baromságokat a rühre. Vidd el orvoshoz, kap rá cuccot, meg elmondják hogy csináld.
Mivel ahogy írod, tiszta seb, már csak ezért is kell látnia orvosnak, mert a szerencsétlen macska megviselt bőrére nem kéne mindenféle szart rákenni, csak olyat, ami erre való és csak olyat, amit az orvos mond azután, hogy látta az állatot.
Egy jól tartott, gondozott tíz éves macska épp csak belépett az érett korba, nehogy már leszarjátok a rühét, úgyis mindegy neki alapon. Vagy szard le, várd ki míg rád terjed, aztán majd mikor rájössz mekkora szenvedés akkor éljél azzal a tudattal, hogy ugyanezt hagytad a macskádon.
Ha TE lennél rühös, akkor is csak ülnél a seggeden, vagy orvoshoz mennél?
Voltam már sok barom orvosnál, meg olyannál is, aki minden apróságon csodálkozott, de az élősködők részben semmi bonyolult nincs, azt mindegyiknek sikerül megjegyezni, én már csak ezért sem hiszem el, hogy volt orvosnál. Még az is lehet, hogy nem is rühes, hanem más bőrbaja van.
[link] keverékekkel de csak a nyakáig. Hétfőn van csak nyitva állatorvosi rendelő. Most összetörtem antibiotikumot négybe és kettőt adok egy napi neki összeapritva a kajájába hogy kicsit megerősödjön. Szárítom és hidrogénnel fröcskölöm kicsit amit letörlök és megszárítom. csináltam neki kis háziókót sztiroporból. Köszi segítségeket. Nyugottan még kommenteket kérek. Tapasztalatokat, nagyon fontos ez a macska nekem. Köszi előre és mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!