Van egy 3 éves yorkim, a szeme állandóan könnyezik. Már a szeme körül alig van szőr. Mit csináljak vele? A visine szemcseppet ajánlották.
A kamilla van amikor kifejezetten árt.
Azért kell az ilyennel orvoshoz menni, mert az orvos megállapítja, hogy van-e a szaruhártyán sérülés például. Egy banális kötőhártyagyualladás vagy ilyesmi is vezethet oda, hogy az állat magának megsérti a szaruhártyáját, hiába nem az volt az alap állapot, ekkor viszont teljesen más sszerekkel kell kezelni, ami ilyen baj nélkül jó lett volna az ekkor pl. tilos. Nagyon nem mindegy. De ha meg semmivel sincs kezelve, akkor akár el is fekélyesdhet. A szemeddel te se játszol, az állatéval se játssz! Lássa orvos!
Nekem is volt olyan, hogy elvittem kapott szemcseppeket és külön mondta az orvos, hogy a kamilla most TILOS, nehogy használjam, ha csak kívülről akarom törölni a szemét a váladéktól, akkor inkább forralt vizet használjak, de a cseppeken és kenőcsön kívül semmit.
Ráadásul az előtt sokszor volt már baj a szemével, így volt otthon az előző szemcseppből, de inkább elvittem. Még jó, mert kiderült, hogy amit eddig kapott az konkrétan tiltólistás, mert bár ugyanaz a baja a szemének, de pluszban van hozzá egy kis szaruhártya erózió is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!