Miért csinálja ezt a kiscicám?
Ne félj, nem támad komolyan. A testvéreikkel is harcolni szoktak, néha ijesztőnek tűnik, de ügyelnek rá, hogy ne fájjon. Ha mégis nagyot harapna, akkor verd orrba (nem komolyan, csak kicsit, hogy észrevegye magát, az érzékeny pontjuk :D), hangosan jajdulj fel, és hagyd ott kicsit. Rájön, hogy hol vannak a határok.
Persze nem jó, hogy éjjel csinálja, de ez ilyen, túl kell élni a gazdinak. Később megszokja az emberi rutint és jól alkalmazkodik, de még kicsi, benne van az ösztön meg amíg te órákon át fekszel a sötétben, ő halálra unja magát. Jó, ha van neki játék, és az is jó ötlet, ha este lefárasztod, bár garantálom, hogy akkor is marad ereje rombolni. :D Lényeg, hogy legyen mire felmásznia, ugrálnia, kaparófa sem árt és valami játék, amit levadászhat. :)
Igen, ez valóban teljesen normális, ahogy azt már előttem leírták.
Nekem van egy 7 és egy 12 hetes körüli cicám (kidobottak voltak, 5 hetes koruk körül szedtem össze), hasonlóan rosszcsontok. Ami nekem bevált: nap közben nem hagyom őket egész nap aludni. Felébresztem, játszok velük, egy csomó labdájuk van, botra aggattam fel nekik millió egy játékot, kergetem, régi papucsokat szedtem elő nekik, magyarul a lakás úgy néz ki, mintha atombomba robbant volna, de van mivel játszani, és ez a lényeg. Ne hagyd egész nap pihizni, fáraszd. Persze ha már nagyon kész van, feküdjön csak le, de 1-2 óra múlva jöhet egy újabb játék. Így az enyémek végigalusszák az éjszakát, mert nappal úgy elfáradnak.
A harapásra: ne hagyd neki, hogy a kezeddel játsszon. Fogj be egy nagyobb mosdószivacsot, egy közepes plüssállatkát, valamit, amivel ugyanúgy "püffölheted", mint kézzel. Ha hagyod, hogy a kezed harapdálja, karmolja, akkor ez a későbbiekben is megmaradhat. Ha mégis a kezedbe harap, fújj rá az orrára, azt nagyon nem csípik, esetleg nyávogj neki olyan sírósan, arra egyből figyelnek, a síró társat nem bántják. Ami nekem még bevált, ha simizem és belém harap, akkor nem mozgatom tovább a kezem, még kettőt harap bele aztán nekiáll nyalogatni. De persze minden cicc más, próbálkozz, hogy nektek mi jön be, amiket leírtam, az nekem mind működött.
Köszike a válaszokat ;)
És remélem beválik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!