Eltörött a cicám farka!? Mit lehetne tenni?
Sajnos, tegnap senki sem maradt otthon, és a cicám, is egyedül maradt az udvaron. Ma, mikor hazaértünk, elénk futott, morgott és a farkát húzta. Meg is van neki duzzadva, kb. 3-4-cm-el a végétől.
Látom rajta hogy zavarja, idegesíti ezért morog is a farkára, valamint nagyon érzékeny lett a zajokra.
Nem tudom mi történhetett..
Ma már nem tudunk állatorvost hívni (január 1.)
Ha valaki esetleg tudna segíteni, hogy mit lehetne holnapig csinálni a cicával, valamint hogy vajon újra tudj-e majd használni a farkát, nagyon megköszönném.
Mellesleg, nem egy kóborló típusú macska, pedig nagyon fiatal(kb. 6 hónapos) napközben is a lakás közelében vagy a lakásban szokott ücsörögni, ezért meglepő nekem ez a törés...
Ha nagyobb városban laktok, vagy annak a közelében, és megoldható hogy elvigyétek, akkor van állatorvosi ügyelet is.
Ha nem, akkor marad a holnapi doki hívás. De mindenképpen meg kell mutatni dokinak, mivel fáj neki. Annak pedig oka van.
Sajnos agglomerációban lakunk, de az állatorvosunk, nagyon , nagyon jó. Ilyenkor azonban illetlenség felkeresni.
Csak nagyon aggódok a cicámért, nehogy valami szövödmény legyen.
A gyógyszerezést ajánljátok? Egyáltalán milyen gyógyszert kaphat egy cica?
A mi cicánk a lábát törte el a nyáron. Az orvos fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő injekciót, majd pár nap injekciózás után tablettát adott neki.
Szegénynek biztos nagyon fáj a farka :-( Igen, tényleg illetlenség ma valakit "munkaügyben" keresni, de sajnos a betegség, baleset nem tudja, hogy mikor van ünnep. Ha tudod az orvos telefonszámát, tanácsot kéne kérni tőle. Ha lelkiismeretes orvos, aki szereti az állatokat, nem hiszem, hogy megharagszik a zavarásért.
Gyógyulást a cicának!
Sikerült eljutni a cicával az orvoshoz?
Az este a mi cicánk fájó (törött ???) lábbal jött haza. Szegénynek sajnos nagyon fáj a lába. Én félretettem minden udvariasságom, és este fél 11-kor felhívtam az orvost. És egyáltalán nem haragudott! Ma reggel már vittük is, kapott injekciót és ha lankad a duzzadás majd röntgen, lássuk törés vagy sem. Most meg elbújt :-( Szegény nem értette meg, hogy az ő érdekében vittük el az orvoshoz, nem azért, hogy még jobban kínlodjon az út és a vizsgálat miatt :-( Olyan helyre bújt, hogy nem tudom kiszedni. Pedig előkészítttem neki a meleg, puha fekvőhelyet ... Még kajával sem tudom meggyőzni, hogy bújjon elő, szegény enni sem akar :-(
Ma volt nálunk az állatorvos, alaposan megvizsgálta a farkát.
Azt mondta, hogy a csigolyái szétnyíltak, de továbbra is érzi hogy a "lógó" részben van vérkeringés.
Három lehetőség van:
- Ha fent marad továbbra a vérkeringése, akkor még össze is húzódhatnak a porcok, és tudja használni.
- Ha leáll a vérkeringés, leszárad az a rész és leesik
- Esetleg műtéti úton is el lehet távolítani azt a kis darabot, de ezt egyenlőre még nem javasolta
Azt mondta, hogy a cicának nem fáj, inkább csak zavarja, az hogy ott lóg neki.
Egy hét múlva ismét eljön és akkor meglátjuk hogy leválik neki, vagy meggyógyul.De semmit nem tudunk vele csinálni, csak várni kell.
Megkérdeztem, hogy miért mosakszik annyit a cicám, (folyamatosan mosakszik, akár fél óráig is képes:) azt mondta, hogy akkor csinálják ezt, ha biztonságban érzik magukat és tudják, hogy van idejük figyelni magukra. Úgy magyarázta, hogy ez olyan mint mikor én megmosom a hajam meg szépítkezek..
Kiváncsi leszek, hogy mi lesz következő héten :)
Kedves utolsó kommentelő:)
Remélem, nem lesz nagy baj a cicáddal, de igen, az enyém is ahogy véget ért a vizsgálat befutott a szobámba és elbújt. Amíg hallotta az orvos hangját nem is jött elő.
Nagyon rossz ez nekik, mert nem értik mi történik, miért "bántja" őket az orvos. Kicsit a bizalom a mi irányunkba is megrendül ilyenkor:/
Szerintem, nyugodj meg, hagyd egy kicsit egyedül a cicát az étellel meg itallal és biztos elő fog mászni, ha már kicsit megnyugszik:)
Utána pedig szeretgesd meg, hogy érezze, hogy megbízhat benned.
Szerintem ilyen komoly törés esetén, ha ünnep van ha nem, fel kell hívni az orvost, mert egyedül otthon nem kezelheted a cicát. A eleki ismeretes állatorvos, aki nem a pénzért csinálja, akkor is kimegy hozzá mert nem akarja, hogy az állat szenvedjen. Hozzánk is fél órán belül kiért, és még pénzt se kért, majd következő héten rendezzük el, azt mondta:)
Szurkolok a cicádnak,remélem, hogy nem lesz nagy baja:)
Néha fel kéne szerelni valami kamerát a cicákra hogy tudjuk mi történik velük, mert ilyen sérüléseket hogy hol szereznek...
Én egyszer, nyár elején a nagy sütögetés közben ráléptem szegény cicusom farkára. Állatorvos nem látta, de a nyár végére nyoma sem volt,a cica sem nyávogott, hogy zavarja, és nem volt benne semmi gumó.
Ugyanez a cica egyszer megégett talppal jött haza. Szóval, voltak kalandjai. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!