Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mennyire fontos a cicának az...

Mennyire fontos a cicának az oltás?

Figyelt kérdés
Most kaptam egy kb.3hónapos cicát,és a macskás ismerőseim azt mondják, hogy mikor ők beoltatták utána mindig betegek lettek a cicák(pl.a macshanátha elleninél) Persze a féregtelenítőt és a bolhairtót már megkapta,és vitaminokat meg csonterősítőt is vettem neki, de félek nehogy valami baja legyen ha nem kap oltást.Benti cicáról van szó.
2007. okt. 16. 13:41
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Veszettség ellen MINDENKÉPPEN be kell oltani. Az emberre is terjedhet, így a te érdeked is! Macskanátha ellen, ha már megkapta kiskorában, akkor csak egyszer 2 hét múlva kell, utána csak évente. Szrintem megéri, ha van rá pénzed és szereted a cicát.. én láttam már náthás cicát, nagyon rosszul nézett ki. Ha egyszer megfertőződik, utána bármikor előjöhet újra, egész életében. És van a bélgyuladás elleni,amit szintén érdemes. De ha SOHA nem megy ki, akkor beszéld meg orvoosal, hogy ő mit ajánl. Bár szerintem olyan nem nagyon van, hogy soha nem megy ki, mert max.kiszökik.
2007. okt. 16. 15:16
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem elég neki az az oltás amit leírtál!
2007. okt. 16. 15:30
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Igaz nekünk kinti macskusz van, de őt nem oltottuk be és nincs eddig semmi baja, Hál' a Jó Istennek, de az 1ik ismerősömnek is benti cicája van (perzsa) és őt beoltották veszetség ellen. A többiről sajna nem tok semmit. De azt mondta nekem, h hogy többször is megfázott, és ha pl kimegy az udvarra és egy kicsit is fúj a szél már rögtön +fázik.
2007. okt. 31. 16:44
 4/5 anonim ***** válasza:
15%
Véleményem szerint,nem kell túladagolni,se a vitaminokat,se túlzásba vinni az oltásokat.Az én egyik macskám (kinti) 11 éves,és soha nem volt beoltva,a fenti okok miatt.Még mindig tökéletes állapotban van,annak ellenére,hogy kétszer volt életében állatorvosnál (egyszer fogkőeltávolítás miatt,egyszer ivartalanítás miatt).
2007. nov. 4. 14:44
 5/5 anonim válasza:
100%

Nekem is benti cicám van és voltam állatorvosnál, ő a következőket mondta: ha soha-de-soha nem megy ki a cica, akkorveszettség ellen nem kell beoltani, mert az nem terjed levegőn keresztül, nem tudod bevinni a lakásba a cipőddel stb., csak úgy kaphatja el, ha érintekzik más ferőzött állattal és az megharapja. Ezzel ellnetétben a többi fertőző macskabetegséget elkaphatják levegőből, cseppfertőzéssel, így ezek ellen ajánlott beoltatni. Egy orvos által ajánlott oltási program ki nem járó szobamacskáknak a következő:

* 9. hét: Panleukopenia, Rhinotracheitis, Calicivírusos nátha elleni kombinált oltás

* 12. hét: a Panleukopenia, Rhinotracheitis, Calicivírusos nátha elleni kombinált oltás ismétlése

* évente a Panleukopenia, Rhinotracheitis, Calicivírusos nátha elleni kombinált oltás ismétlése

2008. jan. 11. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!