Milyen kutyafajtát lehet könnyen 4 hónapos macskához szoktatni? Most egy spánielkölyköt ajánlottak, ő bántaná a cicát?
ez csak össze szoktatás kérdése.
nekem volt egy barátom ahol 2 bullmasztív volt. volt egy karámjuk is de nagyrészt a kertben voltak. sorba nyírták ki a szomszéd macskákat. aztán jött hozzájuk egy picike éhes macska. a gazdák elkezdték módszeresen össze szoktatni, 2 hónapra rá a kismacska közös tányérbol evett a kutyákkal. hihetetlen volt látni ezt, bennem még a vér is megállt mikor ezt láttam, a kutyát nem érdekelte ez a macska.
szóval össze szoktatás kérdése.
A kiskutyákat össze lehet szoktatni a macskákkal.A fajtája az mindegy.Nekem van egy nagy labrador keverékem,egy öreg puli meg egy közép méretű Collie keverék.
Az utobbi kutyám nagykorában került hozzánk de hála istennek egyik sem bántja a macskáimat.Mindeggyik nagyon jól a macskáimmal.Néha még a cicáim eggyütt szoktak enni a kutyusaimmal.
Szoval nem fajta kérdése hogy összeszokik-e a macskákkal hanem az hogy már kis kölyökkorában össze volt-e szoktatva macskákkal.Tehát azt ajánlom hogy egy fiatal kölyökkutyát vigyél házhoz.
Jah és még annyit hogy a szomszédban vanna spánielek és ők nem voltak hozzászoktatva a macskákhoz és amikor a szomszéd kismacskát vitt a házhoz hát szegény nem élte túl a napot :(
Szoval kölyökkutya legyen
Szerintem mindegy hogy milyen fajta kutyus de legyen még fiatal . A lényeg hogy sokat legyenek együtt a kutyus és a cica. Nekem 2 cicám van az egyik fúj a német juhászra , a másik meg játszik vele és nyalogatják egymást.Szóval ez csak attól függ hogy mennyi időt töltenek együtt.Ha elöszőr fújna a cica mond neki hogy nem bánt és simizd meg hogy biztonságba érezze magát majd a kutyust is simizd hogy lássa mind a 2 fontossak.Ha a kutyus bántaná a cicát akkor szolj rá és csapj egy picit a fenekére. Légy velük türelmes és szánj rájuk időt.
Ha még kölyök vagy fiatal a spániel az is jó választás.
Szia!
Ez teljesen szoktatás kérdése ha kiskoruk óta együtt vannak akkor nem lesz gond és végülis mindegy milyen az a kutya. Nekem spánielem van ő kiskorában félt a macskától meg játszani szeretet volna velük. Vizsont most hogy idősebb lett háát... inkább megkergeti őket és annyira nem szívleli a cicusokat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!