Manufa kérdése:
Nőnemü macska ivartalanításakor mi történik? Mit kötnek le vagy műtenek ki belőle?
Figyelt kérdés
2014. máj. 17. 22:18
1/6 LiEli válasza:
"A nőstény állatok ivartalanítása során műtétileg eltávolítjuk a petefészkeket és esetleg a méhet is."
2/6 anonim válasza:
Az enyémet csak lekötötték mert nem volt terhes a műtétkor. Azt mondta az állatorvos, hogy nem kell kivenni semmit. Így 2 öltése volt, hamar meggyógyult
3/6 Medvi válasza:
Kiveszik a petefészkeit, ha vemhes vagy gyulladt, akkor a méhét is. A hasfalán csinálnak egy pár centis vágást, azon keresztül szedik ki, aztán bevarrják. Mindezt altatásban végzi az állatorvos.
4/6 Maxitabi válasza:
A legtöbb állatorvos ma már nem hagyja bent a méhet sem, mert annak a legnagyobb az esélye, hogy elrákosodjon,begyulladjon. Megelőzés céljából fontos a kivétele,de ez nem okoz semmi hátrányt,negatívumot a cicáknál.
5/6 anonim válasza:
A kockázat O%. Én is idegenkedtem a műtéttől de nem bántam meg egyáltalán.A macska sokkal nyugodtabb ,nem kell foglalkoznom kiscicákkal és a velük járó kiadásokkal sem.Kiszámoltam és igy évi(5 kiscica mellet) 3O ezer forintot spórolok oltások nélkül!!!Nem hízott el ,sőt kevesebbet eszik mint a beavatkozás előtt.
6/6 anonim válasza:
Az én cicáimnak a petefészkeit és a méhét is kivette a doki. Semmi gond nem volt, 6 hónaposan vittem őket, nem voltak még terhesek sem, de a doki azt javasolta, hogy ha már felnyitja, akkor kivesz onnan mindent, ami később gondot okozhat, ha nekem is megfelel. Úgyhogy nekem mindent kivett, így is másnap már virboncak voltak, egy hét múlva gond nélkül ment a varratszedés, azóta is minden rendben :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!