Kezdőoldal » Állatok » Macskák » 8 hetes kiscica tetőteres...

8 hetes kiscica tetőteres házban, benti németjuhásszal. Tudnátok segíteni néhány kérdésben?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kb. egy hete hoztam egy fiú cicát, most 8 hetes. Hétfőn viszem majd dokihoz, előbb nem tudtam eljutni hozzá. Teljesen egészségesnek tűnik, jól eszik, egyből szobatiszta lett, alszik és játszik.

Tetőteres házban lakom, szobacica lesz belőle (majd ivartalanítva lesz). Egyelőre az én szobámban van minden cucca, de a fenti folyosóra, konyhába már kijárkálhat. Nagyjából mennyi idő alatt tudnám megismertetni vele az egész házat úgy, hogy közben lent lakik egy 7 éves kan kutya (egész életében volt macska a háznál)? A cicus egyelőre fél a kutyától, fúj rá a kezemből :S

A másik pedig: nyáron ha elutazom nyaralás meg munka miatt, nagyszüleim lesznek itt az állatokkal, viszont ők nem tudnak feljönni a lépcsőn Ezért valahogy meg kéne oldanom, hogy július végéig lent (is?) legyen alomtálcája meg tálkái. Hogyan tudnám ezt a leghatékonyabban megoldani?

Előre is köszönöm a válaszokat, bocsi, hogy hosszú lett.

2014. máj. 17. 17:52
 1/2 anonim ***** válasza:

Lent is nyugodtan lehet egy alomtálcája hiába rakjátok más helyre a cica megtalálja és belemegy mert megszokta.

Szerintem utazás előtt pár nappal vigyétek le az almot, hogy megszokja és lássátok, hogy reagál.

Én is raktam már át alomtálcát más helyre és megszokták a cicáim.

A nagy kérdés a kutyus. Az, hogy a cica fél tőle az egy természetes dolog a lényeg az, hogy a kutya, hogy reagál rá.

Ha megszokta a macskákat és alapból meg van tanítva, hogy nem szabad bántani és tényleg kijön velük akkor nincs gond.

A cica vagy megszokja vagy kikerüli.

Én inkább erre mennék rá próbálnám egy kicsit barátkoztatni őket.

Nem szabad erőszakosan inkább csak az ölembe venném a cicát és leülnék vele a kutya közelébe. Még fiatal a cica így még megszokhatja a kutyát pláne ha látja, hogy nincs mitől tartania és a kutyában is tudatosodna, hogy a macsek is oda tartozik.

2014. máj. 17. 18:06
 2/2 anonim válasza:
A házat megismeri egyedül is, a kutyának meg kell mondani hogy nem szabad bántani
2014. máj. 20. 17:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!