Tisztelt Macskatartók! Tudnátok segíteni?
Figyelt kérdés
4 hete született 4 kiscicám.2 elpusztult az első napon.A másik 2 egészségesnek tűnt eddig,viszont azt vettem észre,hogy egyikük kisebb,soványabb és állandóan nyávog.Arra gondoltam, talán a másik nem hagyja rendesen szopni.Sajnos az anyamacska nem enged közel mikor szoptat,így nem vagyok benne biztos.Nem bolhásak,minden nap átnézem őket,meleg,tiszta helyen vannak,anyamacska is jól eszik és nem hanyagolja őket.Meg lehet próbálni junior macskaeledellel etetni a kicsit vagy kecsketejjel ha továbbra sem javul az állapota? Előre is köszönöm a válaszokat! :) Hülyék kerüljenek.2014. máj. 7. 16:05
1/9 anonim válasza:
macskaeledelt ne adj neki még, inkább a kecsketejjel próbálkozz, vagy valamilyen tápszerrel.
2/9 anonim válasza:
Megpróbálnám 10-15% vízzel hígított tejjel, illetve tejbe adagolt calopet pasztával felhozni. szerintem az hogy a másik nem engedi szopni nem valószínű, mert ilyen gondok inkább 3-4 macskás alomlétszámtól felfelé fordulnak elő, hogy elnyomják egymást. Talán kevés lehet a teje az anyjuknak.
3/9 Szafica válasza:
Vegyél kismacskáknak való tejpótló tápszert.(Ha nagyon a szíveden viseled cumit is vehetsz, de etetheted fecskendővel is...bár egy ekkora macska már megeszi magától is.)
4/9 anonim válasza:
lehet kapni cicatejet is, én láttam egyszer a spárban. de lehet, hogy a teszkóban láttam már nem tudom, de az állateledeles részlegnél volt.
(tudom, hogy rosszul írtam a boltneveket)
5/9 anonim válasza:
én nálam is ez állt fel. de nekem hagyta az anyacica hogy a többieket levegyem a cicről és kicsit tegyem oda, nem szólt semmit. de a te cicád más ezekszerint. macskaeledelt ne adjál neki, amúgy sem enné meg. ilyenkor csak anyatej jöhet szóba. vagy egésznap kismini cumisüvegből adhatsz neki, de mégis azaz igazi ha az anyja táplálja.
6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm,hogy írtatok. Tehát eledel nuku :) Van tápszerem és fecskendőm is itthon,este megpróbálom megetetni.
2014. máj. 7. 16:50
7/9 Medvi válasza:
Megpróbálhatod etetgetni, de lehet, hogy jobb lenne megmutatni egy állatorvosnak. Lehet, hogy bélférges, azért nem fejlődik rendesen. Reméljük, nincs komolyabb veleszületett baja, elég aggasztó, hogy két testvére elpusztult 1 napos korában.
8/9 A kérdező kommentje:
Már felhívtam a dokit,ha nem változik,pár nap múlva fogad :)
2014. máj. 7. 18:27
9/9 anonim válasza:
kecsketejjel is próbálkozhatsz vagy cicatejjel. olyat a fressnapf-ban is kaphatsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!