Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Veri, megfélemlíti a macskámat...

Veri, megfélemlíti a macskámat- mit csináljak?

Figyelt kérdés

3 hónapja költöztem ikerházas albérletbe az akkor kb. 3 hónapos, talált macskámmal. Az ikerszomszéd szerint sosem lakott itt a kertben álat. A környező kertekből azonban átjárnak itt nagyobb macskák. Az elején is volt egy-két bunyó.

Éjjel bent van a macska, reggel kirakom, mikor elmegyek, de nyitva hagyom résnyire a fészert, ott meleg van, és hagyok kaját, vizet. Este mikor megjövök, bejön a lakásba.

Kb. egy hónapja észrevettem, hogy egyre többször van egyre nagyobb seb a macskámon, sokszor egy-két napig nehezen tudott mozogni, úgy ellátták a baját. Megjelent ezzel egy időben egy elhízott, dagadt, rosszindulatú fekete macska (az enyém is fekete).KÉtszer akkora,mint az enyém. Ma hajnalban kiengedtem a macskámat dolgát végezni, és én is vécére mentem, de egyszercsak keserves vernyogást hallottam az ajtó előtt,az ajtó döngött. Odarohantam, kinyitottam, és ez a r*hadék húzott el sebesen. De ehhez föl kellett jönnie a lépcsőn az ajtóm elé. R*hadt rosszindulatú szemét állat. Ennyi idő alatt megint új seb lett a macskám gerincén, tele kitépett szőrrel a veranda.

Mit csináljak? Muszáj kirakni reggel. Mondjak le a macskáról? Komolyan életemben először gondolok vágyakozva a légpuskára. Ez nem véletlenül belebotlik a macskámba, hanem rászállt, és leselkedik utána, képes a verandáig bejönni.

2009. dec. 24. 09:23
1 2
 11/16 anonim válasza:
Sajnos nálunk is így ment egy darabig.Egészen addig míg az alig 2 hónapos kiscicámat holtan találtam az ajtó előtt.A párom két hete vett nekem egy másik cicust de szegény folyton sebes és rémesen néz ki.Tegnap bevártam azt a kis g_cit,fogtam kilógattam farkánál fogva a lépcsőházban,és ma reggel a cicám vidáman,dorombolva jött haza semmi baja nem volt.Lehet rám akármit mondani,nem fogom hagyni hogy megölje ezt a cicust is!21/L
2009. dec. 28. 15:09
 12/16 anonim ***** válasza:
Rosszul olvastad, nem befogadni, hanem befogni! :-) Saját macska ivartalanítása, mint ötlet nem fogott meg? Ugyanis akkor nem lenne többet ellenfél és boxzsák a cicád az utcai harcos cica szemében.
2009. dec. 28. 18:10
 13/16 A kérdező kommentje:

Kettővel ezelőtti: te hogy fogtad meg? Ez elrohan, ha meglát, meg egy nagy dög. Megölni nem akarom, csak ellátni a baját, hogy elmenjen az élettől a kedve. Legalábbis a kertemen belül.

Igen, akarom ivartalaníttatni a sajátomat, remélem, az tényleg segít.

2009. dec. 29. 18:38
 14/16 anonim ***** válasza:
Én biztosisten, hogy mittudomén, reggel kiengedem, kiemegyek vele énis és elbujok... megfognám és ugy megverném, hogy az apja se ismer rá... nálunk is volt egy ilyen rphadt dög, én ezt csináltam... nemérdekel ki mit mond, olyan picike volt még az én kiscicám. Azóta már nem golyós, de még mindig verekszik :D férfias egy dög, de legalább már ő az erősebb..
2009. dec. 29. 23:18
 15/16 anonim ***** válasza:

De sok hülye jár ide. Egy felnőtt macskát megfogni és megverni elég rossz ötlet. Főleg, hogy úgy össze tud pocsékolni, hogy a jóanyád se fog rád ismerni. És kb annyit is ér mint szarnak a pofon. 2 hét múlva vissza megy, és folyt köv.

A tidet kell ivartalanítani, vagy meg kell oldani, hogy ne tudjanak találkozni. Bezárni, kutyát tartani, stb...

Legvégső esetben kilőni, de ez etikátlan lenne.

2009. dec. 30. 00:33
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszi. Szerintem a verés nem annyira rossz ötlet, van, akinél be is válik. Ezek szerint. Én meg azt nem értem, hogy miért jár ide ilyen sok agresszív ember, miért kell lehülyézni a többieket?
2009. dec. 30. 10:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!