Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Veri, megfélemlíti a macskámat...

Veri, megfélemlíti a macskámat- mit csináljak?

Figyelt kérdés

3 hónapja költöztem ikerházas albérletbe az akkor kb. 3 hónapos, talált macskámmal. Az ikerszomszéd szerint sosem lakott itt a kertben álat. A környező kertekből azonban átjárnak itt nagyobb macskák. Az elején is volt egy-két bunyó.

Éjjel bent van a macska, reggel kirakom, mikor elmegyek, de nyitva hagyom résnyire a fészert, ott meleg van, és hagyok kaját, vizet. Este mikor megjövök, bejön a lakásba.

Kb. egy hónapja észrevettem, hogy egyre többször van egyre nagyobb seb a macskámon, sokszor egy-két napig nehezen tudott mozogni, úgy ellátták a baját. Megjelent ezzel egy időben egy elhízott, dagadt, rosszindulatú fekete macska (az enyém is fekete).KÉtszer akkora,mint az enyém. Ma hajnalban kiengedtem a macskámat dolgát végezni, és én is vécére mentem, de egyszercsak keserves vernyogást hallottam az ajtó előtt,az ajtó döngött. Odarohantam, kinyitottam, és ez a r*hadék húzott el sebesen. De ehhez föl kellett jönnie a lépcsőn az ajtóm elé. R*hadt rosszindulatú szemét állat. Ennyi idő alatt megint új seb lett a macskám gerincén, tele kitépett szőrrel a veranda.

Mit csináljak? Muszáj kirakni reggel. Mondjak le a macskáról? Komolyan életemben először gondolok vágyakozva a légpuskára. Ez nem véletlenül belebotlik a macskámba, hanem rászállt, és leselkedik utána, képes a verandáig bejönni.

2009. dec. 24. 09:23
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Próbáld meg kideríteni, hogy kié a macska, és kandúr -e. Ha igen, akkor ivartalanítani kéne. Utána valószínűleg megszűnnének a verekedések. A te cicád is egy-két hónapon belül ivarérett lesz, így őt is érdemes, akár nőstény, akár kandúr. Egyébként miért kell napközben kiraknod?
2009. dec. 24. 09:47
 2/16 A kérdező kommentje:
Sokat lenne bezárva, egyedül. Nem akarom, hogy a lakásban kárt tegyen - a tulajékkal így sem egyszerű. Nehéz lenne a tulajt kideríteni, meg aztán hogy vegyem rá, hoyg ivartalaníttatson? Ha az enyémet ivartalanítják, az segít?
2009. dec. 24. 10:08
 3/16 anonim válasza:
100%
Nálunk is volt hasonló probléma.Én mikor legközelebb megláttam a macskákat verekedni, leöntöttem úgy másfél liter vvízzel azt a macskát, aki állandóan az enyémet szekálta.Azóta nincs ilyen problémánk;)
2009. dec. 24. 10:41
 4/16 anonim ***** válasza:

Nálunk is volt ilyen, a mi macskánk ivartalanítása oldotta meg a gondot. Szinte ki se megy a kertből.

Mondjuk a kertben van két kutya, úgyhogy más macska se jön ide.

Viszont régebben hónapokra eltűnt, és volt hogy úgy jött haza, hogy szó szerint alig élt, úgy megverték.

A harmadik állatkórházi eset után döntöttünk az ivartalanítás mellett. Már az elsőnél kellett volna...

2009. dec. 24. 10:57
 5/16 anonim ***** válasza:
48%
hát az a vizes trükk tényleg jó. meg egy jóféle kutya, amivel összeszoktatod a te cicád és minden meg van oldva :D de a légpuska is jó ötlet. kikönyökölsz az ablakba és pafffff! háhá! rohadt dögöt utána megsütöd és bedobod a gazdája kertjébe XD
2009. dec. 24. 11:04
 6/16 anonim ***** válasza:

Tudom hogy állati macerás de úgy bennmaradhatna a cica ha letakarnád a fontosabb bútorokat.Vagy zárd be a fészerbe.A

vizes buli is jó ötlet ki kell valamit találni ami elriasztja.Valószínűleg amíg oda nem költöztetek a dagi saját territóriuma volt a keretek amit most véd a betolakodótól.De a tied is felnő egyszer erős fiatal állat lesz lehet hogy kamatostul adja vissza az öregnek amit kapott.A sebeket feltétlenül lásd el.Esetleg valami

csapda?Kaja egy macskakosárba rákötni egy zsineget és ha benn van ráhúzni a tetejét persze ez türelem játék de ha megvan oda viszed ahová akarod.Vagy szétszórt szétdarált fokhagyma / bors a szagukat gyűlölik.Persze a szomszédok is.Jól ki kell takarítani utána.

2009. dec. 24. 12:22
 7/16 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy semmi pénzért nem engedném ki a macskámat, ha ilyen sérüléseket szenved. Nem fog kárt tenni semmiben egyébként (max. kanapé, de az sem vészes a szétvert macskához képest). Tényleg ivartalanítani kéne mindkettőt. Én a helyedben befognám az idegen cicát és elvinném. Ha valaki kint tartja ivarosan a macskáját, akkor meg is érdemli. Ez a Tiédre is vonatkozik. Nem szabad ivaros állatokat kiengedni felügyelet nélkül tengernyi okból!
2009. dec. 25. 18:29
 8/16 anonim ***** válasza:
30%

11:04 én veled szívesen megcsinálnám amit leírtál...pff...nyomorék vagy...

A légpuskát felejtsd el!!!!!Keress más megoldást!Miért lenne r*hadt rosszindulatú szemét állat az a másik cica?hmm?

2009. dec. 25. 18:48
 9/16 anonim ***** válasza:

hülye vagy ha nem hallod ki a viccet és iróniát a szövegből. 1-es fiam, ülj le

pffff...

2009. dec. 26. 10:16
 10/16 A kérdező kommentje:
Nem az enyém csavarog át máshová, hanem ez jön ide, egészen az ajtó elé. Most már becsinál a macskám a lakásba, mert fél kimenni. Megfogni nem tudom a másikat, befogadni nem tudom, nem is akarom. Majd leöntöm valamivel.
2009. dec. 27. 22:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!