A macskám nem akar se enni se inni. Mit csináljak most?
Figyelt kérdés
Már 2 napja ezt csinálja, állandóan csak fekszik. Teljesen legyengült. Nagyon ramaty állapotban van. NEM tudjuk állatorvoshoz vinni, mert nagyon drága. Már ezelőtt is volt problémája és akkor el is vittük. Nem tudom, hogy mit csináljak vele! SEGÍTSÉG!!!!!!2014. ápr. 17. 15:30
11/20 ecsemecse válasza:
Egyébként az, hogy a szüleid szigorúak, nem kifogás. Ha összegyűjtöd a pénzt, akkor a szüleid nem fogják szerintem bezárni az ajtót, hogy te márpedig akkor sem viheted dokihoz. Az én szüleim sem adtak pénzt a cicáimra, de ha azt mondtam, hogy megvan rá a pénz, el kell vinni, ivartalanítani, oltani, akármi, akkor anyu még jött is velem, hogy nehogy baj legyen. Egy fillért nem fizettek, de sohasem akadályoztak meg ilyenben. Nem hinném, hogy a tieid bármikor az utadba állnának.
12/20 A kérdező kommentje:
Szerintem az lenne a legjobb, ha hagynám, az se lenne jobb, ha még egy hétig szenvedne...
Felhívtuk az orvost és ő is ezt mondta. Meg azt is, hogy a betegsége halálos, ugyanis vesebeteg
2014. ápr. 18. 13:16
13/20 anonim válasza:
ha hagyod akkor szenved vagy nem?? Attól hogy vesebeteg, élhet még! Vesebeteg cicáknak létezik különfajta táp!
Ezt hogy állapította meg az orvos telefonból??
14/20 ecsemecse válasza:
Hívj macskamentőket, a vesebeteg cica kezelése és szintentartása költséges, ők meg ingyen befogadják és kezelik, tovább élhet. Ez a legjobb, amit tehetsz! És nem menhely, hanem mondjuk facebookon a cicamentő angyalok, vagy a noé macskamentő csoport! Menhelyen nincs keret sajnos beteg cica ellátására.
15/20 A kérdező kommentje:
Már késő... :'(
2014. ápr. 18. 14:21
17/20 anonim válasza:
Sajnálom. De remélem soha többet nem tartasz állatot.
18/20 anonim válasza:
Remélem átérzed a történtek súlyát és nem lesz újabb állatod, max. ha felnőttél és tudod vállalni érte a felelősséget!
19/20 ecsemecse válasza:
Sajnálom szegény cicát. Élhetett volna még jópár évet egy szerető, gondos gazda kezében. A vesebetegség nem halálos, találtak vona neki olyan gazdit, aki ellátja... Szörnyű ezt hallani! Nekem 4 cicám van, az árokpartra egy zsákba voltak kidobva, plussz 4 picit rámbíztak a menhelyről, 2 hetesek, szoptatni kell őket, kézből felnevelni. Sokan vagyunk, akik küzdünk értük, sajnálom, hogy a te cicád nem valamelyikünk kezében landolt... És úgy gondolom, most akkor itt minden macskapárti kommentelő nevében beszéltem... :'(
20/20 anonim válasza:
A kérdező nővére vagyok, sajnos a cica menthetetlen volt. Ma délután sajnos feladta. Vittük állatorvos kétszer is, akkor még sokkal jobban is volt, evett-ivott, úgy nézett ki, hogy jobban lesz. Körülbelül 2 napja csinálta ezt, felhívtuk az állatorvost, semmi jót nem mondott. Sajnos nem állunk annyira jól anyagilag, így újra nem tudtuk elvinni, vagy maximum elaltatni, mivel szüleim szerint nem jött volna már rendbe szegény, és őszintén szólva szerintem sem. Apu még felvetette az ötletet, hogy el kellene altatni, hogy ne szenvedjen, de még nagyon reménykedtünk, hogy hátha történik valami csoda... de nem történt. Én személy szerint nem hagytam volna szenvedni, de ugye nem az én cicám, erről nem én döntök, és vesztettem már el cicát, tudom, hogy rohadt nehéz.. Viszont már nem szenved szegény legalább... szép élete volt, vigyáztunk rá, ahogy csak tudtunk, sokat költöttünk rá és a többi cicára, nem is voltak betegek, de most valamit elkapott ez a cica, vagy lehet, hogy alapból betegen született, és csak most jött ki rajta az egész. Ezt állatorvos mondta. Hozzátenném, hogy mikor bevállaltuk Őket, sokkal jobb anyagi helyzetben voltunk, és mindig is odafigyeltünk és odafigyelünk rájuk, sokszor többet költünk macskatápra, bolhairtóra, mint egyebekre. Mi is fogadtunk be cicákat, egy kutyust is, akit egy zacskóban találtunk 4 másik kiskölyökkel, azóta is ép és egészséges, nagyon szeretjük. Nem hinném, hogy felelőtlen állattartók lennénk, talán ebben az esetben más döntést kellett volna hozni, mert így sajnos sokat szenvedett, de így alakult, még valahol reménykedtünk... nem mentségként hoznám fel, de ha ma nem hal meg, szerintem vittük volna altatni.. :( Úgyhogy kérlek, ne támadjátok ennyire a húgom, így is rohadt sz*r neki (és nekem is, és igen, van macskám, aki köszöni szépen, él és virul, és gondját is viselem, és a többi macskánknak szintúgy..). Amúgy meg lehet nyugodni, a mostani helyzetünkbe tényleg nem fér bele még egy cica, de attól, hogy nem vagyunk milliárdosok, még gondjukat viseljük a többinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!