Hányni szokott a macskád?
Szegény :D az enyém is soxor szokott,
meg se rágja a kajáját egybe lenyeli. Kár bele az étel :(
Szoktak hányni a cicáim a szőrlabdák miatt. Hosszúszőrűek. Kb 2-4 havonta, és habosat, átlátszót, vagy fehéres-sárgásat. (Már bocsánat a vizuális típusoktól. :))
Ha egy cica egészséges, akkor maximum egy napig hány, és olyankor a hasa sem megy, és nem érzi magát rosszul... Ha azonban bármelyik hányós cica hasmenéses, és rosszkedvű, akkor irány a doki!
A szőrlabdákon sokat segít, ha Gimpet Malt Soft nevű szőroldó pasztát adunk nekik. (Sokkal kevesebbet hánynak.)
Ha ritkán (hetente, havonta) hány, az még nem baj. Ha napi rendszerességgel, akkor szinte bármilyen baj (gyulladás stb) elképzelhető a tápcsatorna elejétől a végéig. Az enyém amikor férges volt, akkor hányt (szinte minden nap).
Az utóbbi időben csak egyszer hányt, amikor a születésnapi bulimról mentem haza (lehet az én szagomtól hányta el magát). Akkor cicafüvet + szőrt hányt.
Egyébként én nem adok neki tejet, bármennyire is szereti. Higítva is higítja a székletét :(
Viszont a tejfölt, kefírt, (natúr) joghurtot szereti és attól semmi baja nem lesz. Csak azt nem árulja el, hogy épp melyiket, így a sajátomból adok neki, de nem mindig lelkes (ha tejfeles napja van de én kefírt eszem reggelire, akkor is azt kap, max nem eszi meg).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!