Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért hülyül be a cicám?

Miért hülyül be a cicám?

Figyelt kérdés

Van egy 8 hónapos kandúr cicám, lakásban tartott. Van hogy egyik pillanatról a másikra behülyül virnyog mint mikor a szuka macskák tüzelnek, rohangál össze vissza, Felugrik a falra, nekemugrik. Mi ennek az oka? Esetleg nekik is vannak ilyen ivarzási tüneteik mint a szukáknak?

Mivel tudnám ezt megszüntetni?

Itt csak 10 hónapos kortól ivartalanítanak.

2009. dec. 18. 10:58
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

ha rászánsz egy ezrest, simán poén lehet belőle :D

Elmész kínaiboltba, és veszel lézer pointert :D bemutatod a lézerpöttyöt a macseknak, és indulhat a móka :D

A miént egy ilyen elvadult pillanatban a függönyön a karnisig mászott a pont után :D

2009. dec. 18. 18:48
 12/14 anonim ***** válasza:
A macskák egyébként egyik kedvenc játéka az őrült rohangászás. :-) Sok cicát ismertem aki fiatal korában imádott eszeveszettül rohangálni és felmászni minden bútorra ami útjába került. Pl. macskám a falvédőn mászott végig szépen... az is szép látvány volt, meg amikor a függönyt megmássza... :-D
2009. dec. 18. 19:41
 13/14 anonim ***** válasza:

Szerintem is csak játszik. Nekünk még a 4 éves ivartalanított, amúgy morcos lánycicánkra is rájön hetente egyszer-kétszer, hogy rohangál fel-alá, ha sarokba ér még a falnak is nekiugrik és ha függöny közelébe, akkor belékapaszkodik és hintazik :-)

Ami az ivartalanítást illeti: a kandúrkánk esetén azt ajánlotta az orvos, hogy várjuk meg, míg betölti az egy évet, mert addigra erősebb lesz a szervezete és kevésbbé rizikós az altatás. Biztos van benne valami ... Egy egyéves cicába amúgy sem rögzülnek még a jelölési és más udvarlás körüli szokások, így nem látom, miért nem lehetne addig várni. Az egyik nagyobb kandúrunk is egy éves és három hónapos korában volt ivartalanítva, már akkortájt elkezdett jelölgetni. De azóta semmi gond vele.

2009. dec. 18. 19:43
 14/14 anonim ***** válasza:
Az én fiúcicám ivartalanítás után is ilyen maradt. Csak akkor higgadt le, amikor beszereztem mellé egy cicatársat. :) Nagyon megérte. Imádják egymást, és két cica nem dupla gond, viszont dupla élvezet. :)
2009. dec. 18. 20:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!