Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Normális a macskám szemén ez...

Normális a macskám szemén ez a fehéres szemhéj?

Figyelt kérdés
Ha kell, rakok képet róla, de előbb inkább megpróbálom elmagyarázni. Szerintem aki ért a macskákhoz, tudja miről beszélek. Én annyira nem értek hozzá, de azt tudom, hogy van valami 2. vagy 3. szemhéjuk vagy mi, ami ilyen fehér. Bár nem tudom mire szolgál és mikor látszik. Most épp félig látszik, és félig meg a normális szeme látszik. Ma egész nap. Eddig még nem igazán láttam, ma néhány pillanatra. Szóval normális, hogy ma egész nap látszik félig? Vagy ez bajt jelent?
2014. márc. 21. 17:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Szerintem hályog. Jobb ha küldesz képet.
2014. márc. 21. 17:30
 2/11 anonim ***** válasza:

Ez a harmadik személy , nekünk embereknek ilyen nincs. Akkor látszik csak, ha valami baja van a cicának. Ha nem tűnik el hamar, mutasd meg a cicát dokinak!

" A harmadik szemhéj, amely a szemek belső zugában helyezkedik el, fontos feladatot lát el, egyrészt segít nedvesen tartani a szemgolyót, másrészt védi a kötőhártyát a fizikai sérüléstől. A harmadik szemhéj előesése, ha csak az egyik oldalon jelentkezik, az érintett szem traumájára, sérülésére utal. Ugyanakkor számos betegség ismert, amely a harmadik szemhéj kétoldali előesésével jár. Az általános leromlás is kiváltja ezt, sőt kölykök esetében a súlyos mértékű férgesség is. "

2014. márc. 22. 12:07
 3/11 A kérdező kommentje:
Mostmár csak egy nagyon picit látszik. Amúgy a macskánk vemhes. Attól nem lehet?
2014. márc. 22. 12:14
 4/11 anonim ***** válasza:
Nem. De azonnal vidd orvoshoz ,mert igy lehet ,hogy a kiscicák sem fognak élve megszületni!!!
2014. márc. 22. 12:30
 5/11 A kérdező kommentje:
De mostmár szinte nincs is ott. És azon kívül, hogy tegnap este ilyen volt a szeme, semmi baja nem volt, ugyanúgy eszik, iszik, (jó sokat, de gondolom a vemhesség miatt) játszik, rohangál, nem nyávog, ugyanúgy bújik hozzánk. Úgy látszik, semmi baja.
2014. márc. 22. 12:59
 6/11 anonim ***** válasza:
Én azért elvninném.
2014. márc. 22. 13:06
 7/11 anonim ***** válasza:
Vidd el a cicádat ivartalaníttatni, vemhesen is lehet. Elképzelhető, hogy az anyacica hordozza valamelyik halálos immunhiányos vírust, ami őt nem dönti le, a picikék nem fogják sokáig húzni. Amúgy sincs szükség arra, hogy kiscicák szülessenek. Naponta százával születnek kicsik, a 90%-ukra a biztos halál vár hosszadalmas kínok között, soha nem lesz esélyük gazdihoz kerülni. Ha hagyod a tieidet megszületni, ezek elől a szerencsétlen utcára születettek elől veszed el az élet lehetőségét. És valószínűleg nem is születnek egészségesnek. Az anyacicának is jobb lenne. A vemhesség, kicsit felnevelése nagyon megviseli és megterheli őket. Ha nem ivartalaníttatod, nagy eséllyel lesz emlődaganata vagy gennyes méhgyulladása, nem beszélve a nagyrészt nemi úton terjedő halálos vírusokról. Ments meg utcára született kiscicákat azzal, hogy nálad nem születnek kicsik.
2014. márc. 23. 12:04
 8/11 anonim válasza:
A mi cicánknak akkor volt ilyen amikor nnnnnnnagy trauma érte.pl nagyobb macskával verekedett.Ijedtség is kihozhatja ,mondta az állatorvos.
2014. márc. 23. 13:31
 9/11 A kérdező kommentje:

Lehetett ijedtségtöl végülis.. Már nem látszik.

Ivartalaníttatni nem szeretnénk még, ezek lesznek az 1. kölykei, így is terveztük, szeretnénk kölyköket, 1-2 lehet el lesz ajándékozva, de ha nem, megtartjuk szívesen. Keret va rá.

2014. márc. 23. 15:47
 10/11 anonim ***** válasza:
Nem normális, a mi cicánknak is volt ilyen az egyik, de annak elég nagy volt, és nem látott rendesen, volt hogy nekiment bent bútoroknak, főleg este mikor csak a tv vagy a számítógép világított a szobában, de ilyen fényterápiás lámpával meglámpáztuk neki és eltűnt, de viszont néha még mindig vissza-vissza tér... az hogy mi az nem tudom ilyen kis fehér folt ami közelről nézve mint ha picit kitüremkedne, és vándorol a szemén... például most is előjött neki, és előtte hetekig nem volt meg neki
2014. júl. 23. 22:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!