Kezdőoldal » Állatok » Macskák » A kinti cicák rövidebb ideig...

A kinti cicák rövidebb ideig élnek?

Figyelt kérdés

Van egy kölyök házimacsekom, nagyon szeretem, az első állatom életemben. De sajnos nem engedhetem be, anyukám nem engedi, így hát kinnt van éjjel is. Délután mikor hazajövök egy fél/1 órára bejön az ölemben van simogatom, de utána ki kell tegyem megint mert tanulnom kell. Naponta kétszer-háromszor behozom így. Jó minőségű szárazat kap, néha házit is. Szeretek vele foglalkozni.

A lényeg; igaz hogy ők kevesebbet élnek? Létezik, hogy csak két-három évig élnek? Vagy ez a "kicsapott" esetleg kóbor állatokra igaz?

Szerintem én belebetegednék ha elpusztulna, ha tényleg ilyen kevset élnek bármi áron behozom őt.

2009. dec. 15. 22:01
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

A kinti macska ki van téve az elkóborlásnak, a járműveknek, kutyáknak, a "jóindulatú" szomszédoknak, patkányméregnek, mérgezett kolbásznak, csapdáknak, egyszóval egy csomó veszélynek. Én fogyóeszközként tekintek rájuk, nem is merek kötődni hozzájuk, némelyik olyan hamar elpusztul, hiába vigyáz rá az ember, bolhátlanítja, eteti, szeretgeti, viszi állatorvoshoz, ha eltüsszenti magát.

Nyugodtan bevihetéd a lakásba. A macskánál tisztább háziállatot még nem "találtak fel". Folyton nyalogatja magát, nem piszkít be, alapból szobatiszta, azonnal alomra szokik (szereti elásni a piszkát, de a szőnyegen ezt nem tudja megtenni, tehát inkább felkeresi a fűrészporos dobozt). A benti macska ezenkívül sokkal ritkábban kap el fertőzéseket, ha egyáltalán elkap, azaz az emberre is kevésbé veszélyes ezáltal. Ha a bútorokat, függönyt féltitek tőle, akkor be lehet szerezni mászófát, amin élesítheti a körmeit. A benti kandúrt viszont mindenképpen ivartalanítani kell, különben az egész házat megjelöli a szagával, és bűzbombává válik a lakás.

2009. dec. 16. 16:11
 12/16 A kérdező kommentje:

Hát néha nekem is bejön a szobába de nem engedi amugy^^

Van egy leszigetelt-bélelt-lefedett-vízállósított házikója kint.

2009. dec. 16. 20:51
 13/16 anonim ***** válasza:
Az élettartamának növeléséhez az ivartalanítás is hozzájárul nagy mértékben. Mondjuk kinti cicát amúgyis muszáj volna minden esetben ivartalanítani. (Az ellések nagyon megviselik a szervezetét, ezért is rövidül az élete és nagy esélye lehet ivarosan a daganatokra is.)
2009. dec. 17. 11:06
 14/16 A kérdező kommentje:

ivartalanítva van már két hónapja;)

Hát ez nem rajtam múlik, anyukám utálja a macskaszőrt.

2009. dec. 17. 21:30
 15/16 anonim ***** válasza:
Azért élnek rövidebb ideig mert ha forgalmas útnál laktok elüti az autó vagy elszökik és nem talál haza(persze ha ivartalanítva van mindjárt más). Szóval ha anyukád nem engedi akkor próbáld rábeszélni.Na meg elkaphatnak más betegséget is amitől elpusztulhatnak mint például a FIP-től.
2009. dec. 18. 08:18
 16/16 A kérdező kommentje:

1) nem forgalmas út mellet lakunk

2) továbbra is ivartalanítva van

3) be van oltva minden ellen

2009. dec. 19. 13:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!