Kezdőoldal » Állatok » Macskák » A kinti cicák rövidebb ideig...

A kinti cicák rövidebb ideig élnek?

Figyelt kérdés

Van egy kölyök házimacsekom, nagyon szeretem, az első állatom életemben. De sajnos nem engedhetem be, anyukám nem engedi, így hát kinnt van éjjel is. Délután mikor hazajövök egy fél/1 órára bejön az ölemben van simogatom, de utána ki kell tegyem megint mert tanulnom kell. Naponta kétszer-háromszor behozom így. Jó minőségű szárazat kap, néha házit is. Szeretek vele foglalkozni.

A lényeg; igaz hogy ők kevesebbet élnek? Létezik, hogy csak két-három évig élnek? Vagy ez a "kicsapott" esetleg kóbor állatokra igaz?

Szerintem én belebetegednék ha elpusztulna, ha tényleg ilyen kevset élnek bármi áron behozom őt.

2009. dec. 15. 22:01
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha forgalmas út, vagy gonosz szomszéd van a közelben, aki mérget tesz ki, akkor könnyen előfordulhat, hogy nem lesz hosszú életű.:(
2009. dec. 15. 22:07
 2/16 anonim válasza:
Ha figyelembe vesszük, hogy kint mennyi veszély fenyeget egy ilyen kisállatot, akkor bent jobb neki. elütheti egy autó, elkóborolhat, befogadhatja más (aki ha megszereti semmi pénzért nem adja vissza) akár még meg is mérgezhetik. Sajnos én nem tehettem meg, hogy bent legyen, és a szemem előtt pusztult el. Megmérgezték, és távoztak a belső szervei, hogy finoman fogalmazzak :(
2009. dec. 15. 22:07
 3/16 anonim ***** válasza:

kinti macskák ki vannak téve egy tonna veszélynek, autó elüti, megmérgezik, másik macska nyírja ki, vagy kutya, valami barom lelövi, megkínozza, stb...

inkább a leggyakoribb a kocsi illetve a mérgezés.

el is kaphat valami fertőzést, betegséget kint.

De amúgy ha szerencséje van akkor elélhet 6-7 évig is, vagy tovább is akár.

2009. dec. 15. 22:09
 4/16 anonim ***** válasza:
Külső tényezek ha figyelembe vesszük kint kevesebbet él.De ha maga a macska szervezetét nézzük szerintem a külső időjárás miatt ellenállom a szervezete.Gondol arra ha veszel pl egy németjuhászt aki az udvaron él mondjuk 12 évig a lakásban sem élne 15 évig.Csak kint több a veszély -
2009. dec. 15. 22:10
 5/16 A kérdező kommentje:

Autók alig járnak, amugy is nagyon fél tőlük ha már messziről meghallja rohan haza.

A mérgezés ellen nem tudok mit mondani, a szomszédok akikhez átjárkál mind imádják. persze nem csak szomszédok léteznek. Hát én most a hidegtől féltem, de hétvégén ha -20 lesz (vagy ilyen nagyon hideg) akkor bejöhet majd.

2009. dec. 15. 22:13
 6/16 anonim ***** válasza:
Nekünk az idén pusztult el a cicánk, aki mindig kint volt,csak enni jött be a lakásba - és egy hónapja hiányzott a 20 évéhez...
2009. dec. 15. 22:21
 7/16 A kérdező kommentje:
végre valami jó hír:)
2009. dec. 15. 22:28
 8/16 anonim ***** válasza:
A macska okos állat, talál magának helyet ahol meghúzhatja magát a hideg elől. Ha kevesebb ideig él, mint egy benti cica, annak csak az autók, a mérgezés és a betegségek az okai. Nálunk szabad ki-bejárásuk van a fűtött mühelybe, (macskakijáró) de csak enni és melegedni jönnek, aztán mennek tovább szomszédolni, vadászni.
2009. dec. 16. 06:32
 9/16 anonim ***** válasza:

Kint van valami kis kuckoja, ahova behuzodhat ejszaka?

A lenyeget mar elottem leirtak, az en cicam benti, de mi forgalmas helyen elunk es bantja a szomszed vad macskaja is. Emiatt vagyok en "bent pàrti".

2009. dec. 16. 10:16
 10/16 anonim ***** válasza:

Szerintem próbáld meg valahogy rábeszélni a szüleidet!

14 éves vagyok a szüleim nekem se engedték meg , de mostanra már megszerették a cicát és bent van mindig!

Mond nekik hogy mindent megcsinálsz veszel neki almot takarítod ápolod ! ÉN azt mondtam hogy úgy lehet e bent ha csak a szobámba van! Kérdezd meg te i! Utána megszeretik és mindehova bejárkálhat! :)

2009. dec. 16. 13:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!