Hogyan tudnám a kertemen kívül tartani a macskákat?
Az a problémám, hogy a környékbeli macskák konkrétan az én veteményesembe járnak üríteni.
A napokban rendbe tettem a kertem és egyrészt rengeteg macskaszéklet került elő a földből, másrészt pedig a szépen bekomposztált-felásott-elgereblyézett földet másnapra 3 ilyen macskatoalett-nyom díszítette. Tegnap rendbe tettem újra, elgereblyéztem de ma reggelre még két macskatoalett jelent meg.
Na és nekem most ezen a ponton marhára elegem lett, ez így nem mehet tovább. Ismertek valami humánus módszert arra, hogy megvédjem a "területem"? Valami növény esetleg, aminek nem bírják a szagát, vagy mit tudok tenni?
Nem szeretnék agresszív módszerekhez folyamodni, de elkeseredésemben már arra is gondoltam, hogy beszerzek egy csúzlit! (Csak hát ott meg benne van a pakliban, hogy komolyabb sérülést okozok, mint szeretnék.)
Mit csináljak?
Köszi a válaszokat!
Mi is próbálkoztunk mindennel, mozgásérzékelős locsolórendszer és ultrahangos riasztó semmit nem ér, mert megtanulják kikerülni a szenzorjait. (locsolóval díszkerti részt, riasztóval a teraszon levő párnás székeket akartam védeni), bottal, kiabálással történő elhessegetésre elmenekültek, de később visszajöttek.
Viszont a csúzli bevált! Kis fadarabokat használok lövedéknek, mert az nem szemét, nem célom a macskáknak súyos sérülést okozni, de ha véletlenül kilőném egyiknek a szemét, akkor sem érezném azt hogy magyarázkodnom kellene.
Hiába veszel csúzlit, a macskák többsége éjjel aktív, ezenkívül amit a csúzlival elérnél, azt elérnéd egy emberes üvöltéssel is.
Én azt javasolnám, hogy kerítsd körbe hálóval a kertet. Nem olyan nagy terület.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!