Veszéllyel lehet-e a jövendőbeli kiscicákra ha az apjuk az anyamacska testvére?
Érdekes,én 10 perc alatt szereztem ingyenes ivartalanítási lehetőséget macskának,jövő héten viszem.
Van nethozzáférésed.
Felmész a facebook-ra,bepötyögöd,hogy "macska".Kiad egy rakás macskavédő szervezetet.
Szépen írogatsz nekik,hogy tudnának-e ingyenes ivartalanításban segíteni.Itt és itt laksz,nincs rá pénzed.Valamelyik biztos hogy segíteni fog,nekem is segítettek.
Mondjuk eszedbe juthatott volna ez a probléma akkor,mikor ellenkező nemű,ivaros macskákat szereztél be.
Depresszió nem(hogy jutott ez eszedbe egyáltalán?),de születési rendellenesség könnyen előfordulhat.Mi a terved az ilyen cicával?
Hormonális fogamzásgátlás több ok miatt is baromság.Egyrészt hazavághatja a macska hormonrendszerét.Másrészt a gyógyszert nem adják ingyen,hosszú távon drágább,mint az ivartalanítás.A kandúrral is gond lehet:szeretnek meglógni csajozni és könnyen előfordulhat,hogy nem látod többet a macskádat.
Ne haragudj, de ha nincs pénzed ivartalanításra, akkor mégis miből fogod felnevelni az évi 2 almot, amit lehozol? Esetleg fizetni az állatorvost, ha valami komplikáció lép fel? És hova fogsz elajándékozni 1-6 kismacskát/fialás? Inkább nézzél a környéketeken ivartalanítási akciót! Vagy az is járható út, ha megegyezel a rokonsággal, hogy most kisegítenek és néhány évig lemondasz a karácsonyi/szülinapi/húsvéti ajándékról (nálunk ez működik).
Kérdésedre válaszolva, igen, lehet baja a cicáknak: betegség, deformitás, ha egyáltalán megszületnek. Ha pontosan tudjátok, hogy tüzelni fog a macska, legalább ideglenesen zárjátok külön a fiúktól, csak ne felejtsétek el lefárasztani, különben elbontja a házat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!