Kezdőoldal » Állatok » Macskák » 4 hónapja megy a cicám hasa,...

4 hónapja megy a cicám hasa, nem tudják mitől. Megpróbáljak probiotikumos joghurtot adni Neki?

Figyelt kérdés
2014. márc. 8. 21:37
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Mit kap enni ?
2014. márc. 8. 21:46
 2/15 anonim ***** válasza:
47%
Ne ne!!! Semmi tejterméket ne adj neki. Attól is mehet a hasa. Állatorvosnál kérj hasmenés elleni antibiotikumot. Féregtelenitve van???Addig is legyen bent.
2014. márc. 8. 22:06
 3/15 anonim ***** válasza:
Milyen vizsgálatok voltak eddig? Székletvizsgálat volt? Az lenne az alap, hiszen lehet baktériumtól, parazitától... Ha ilyen vészes a helyzet, ne adj neki joghurtot. Állatorvosnál tudsz kimondottan macskának való bélflóra helyreállítót venni (Gastroferm például). Enni mit adsz neki? A vacak minőségű hulladék kajáktól (Whiskas, Friskies, Kitekat, bolti sajátmárkás, tesco-s, penny-s ...stb) az én cicáimnak is hasmenése lenne, ezek nagyon rossz kaják, csak ártanak. Ha megengedheted magadnak, vegyél neki Gastro Intestinal tápot, sajnos nem olcsó. :(
2014. márc. 8. 22:45
 4/15 anonim ***** válasza:
Örülj hogy eddig nem pusztult el. Miért nem viszed állatorvoshoz? Ugye tejet nem adsz neki? Mert attól simán mehet. Itt az is számít hogy mit eszik. Attól is mehet a hasa ha hirtelen válogatod a kajáját. Semmi zsírosat ne adj neki. Ami embernek jó állatnak nem. Tehát a joghurt sem! Nyers vagy főtt hájat ne adj neki. Te sajnos otthol nem kezelheted. Az állatpatikába ha mész ajánlanak valamit. Nem drága! A macska anyatej pótló jó hasmenésre. Ilyet is tudsz ott venni. De ha valami bélfertőzés vagy vírus ezen csak a doki segíthet. 3 hónap iszonyatosan sok. Friss víz legyen előtte, mert ilyenkor hamar ki is száradhat. Vidd el dokihoz mert ez így nem lesz jó! Nem kell meg ijedni. Nem drága. Ő majd segít.
2014. márc. 9. 00:14
 5/15 anonim ***** válasza:
Pl.: www.haziallat.hu/macska/betegseg-gyogyitas/a-macskak-panleukopeniaja-fertozo-belgyulladas/3644/
2014. márc. 9. 00:21
 6/15 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a választ! 3 hónapja ment a hasa, mikor hozzám került. Nálam csak sensitive tápot, 1,5 hete már csak hypoallergént kap, kap Vetri-DMG-t, az a port, amit írtatok, probiotikumot, Immunovetet, Bérest.

volt 3 székletvizsgálat, 1 vérvétel. Eredmény semmi. Kapott antibiotikumot, de már azok felére ellenálló a szervezete, mert mindig az okozatot kezelték, sosem keresték az okot. Most az ételallergiára hajtanak. Én viszont nem tudom nézni... Ha nem is látszik rajta, biztos, hogy megviseli a kis szervezetét! Én végre az OKot akarom megtalálni, de úgy tűnik, hiába. Már így is maradandó károsodásokat okozott a sok antibiotikum és szteroid amiket az előtt kapott, hogy hozzám került volna. Ezt a joghurtos tippet kaptam, és fogalmam sincs, miben bízhatnék?! A bifidus anyám kínja, stb.... Nem vagy se orvos, se biológus, nem tudom, mehet-e Neki.

Már írtam egy kérdést, ezeket az infókat ott sem írtam le, mert már belefáradtam az előzmények elmesélésébe, már csak a segítséget várom valahonnan, valahogyan. A legjobb doki kezeli, de szerintem még Ő is csak a sötétben tapogatózik. Viszont amíg megtalálja az okot...

2014. márc. 9. 02:09
 7/15 A kérdező kommentje:
Parvo, FIP, fertőző gyomor- és bélgyulladása nem lehet. Viszont macskanáthás volt.
2014. márc. 9. 02:22
 8/15 Maxitabi ***** válasza:

És ha teljesen elhagyod a tápot, nyersen etetsz?? BARF etetés sok gondot megoldott már!!Persze a megfelelő arányoknak utána kell nézni,de talán bejön!! (rockingcooncats.com táplálás)

Ezek a joghurtok mind tele vannak mű izékkel,ne adj.

Talán a sima kaukázusi kefír lenne jó még..

2014. márc. 9. 13:36
 9/15 anonim ***** válasza:
Ha kapja a Gastroferm port, akkor más probiotikum felesleges. Amit én biztosan megpróbálnék, az a Gastro Intestinal táp (több gyártónak is van pl. Royal Canin) vagy a BARF etetés (jól utána kell olvasni, mert kiegészítőket igényel).
2014. márc. 9. 17:53
 10/15 anonim ***** válasza:
Ezt mindenképp vedd meg neki. Ennek segítenie kell. Barfot sokan tiltják hasmenéses cicának! vetpluspatika.unas.hu/spd/vetplus244152/Agroferm-pet-100g
2014. márc. 10. 10:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!