Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért ilyen hiperaktív a...

Miért ilyen hiperaktív a macskám?!

Figyelt kérdés
Most kaptam egy kiscicát! 3 napja van nálunk, de én már kikészültem! Leszakította, szétrágta a függönyeimet, dvd állványokat felborítja, mindent széttép (pl: zsebkendő) amik a földön kötnek ki ugye szanaszét, az ételét széthordja...az is a földön, a virágoknak letöri a leveleit, virágait, kikaparja belőle a földet! Mindennap mikor hazaérek már rettegek, hogy nah most vajon hogy néz ki a lakás! És mindig elszörnyülködöm ahogy meglátom, hogy "romokban" a lakás! Mi tévő legyek, hogy lehetne picit megnevelni? Előre is köszönöm!
2009. dec. 9. 15:56
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
húúú,hát egy igazi ördögfióka:))Még lefárasztani se tudnád,mert Te jobban elfáradnál...,sok mindent nem tudsz tenni,hisz fiatal,max. ha nem vagy otthon addig elzárhatnád egy olyan szobába,ahol nem tud nagy kárt tenni..
2009. dec. 9. 16:46
 12/17 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek, igyekszem! :) Remélem sikerülni fog, és egy picit meg tudom fékezni!
2009. dec. 9. 16:48
 13/17 anonim ***** válasza:
A kölyök cicák ilyenek.Ne engedd be lehetőleg a lakásba,az enyém 1 hónapja van itt ő is csinál hülyeségeket.
2009. dec. 9. 17:55
 14/17 anonim ***** válasza:

1. Hozzál hozzá egy egykorú másik cicát

2. Maradj otthon 2 hétig :) (ünnepek alatt lehet, hogy nem is kivitelezhetetlen :) )

2009. dec. 9. 19:06
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Meg kell tanítani neki, hogy mit szabad és mit nem. Ami nálunk mindig bejött, az a VÍZ! Virágspriccelőt szerezz be, azzal fröcsköld le, ha valami rosszat csinál, vagy oda mászik, ahová nem szabad. Fontos, hogy előtte és közben mondd neki erőteljesen: NEM! NEM SZABAD! Az ennivalóját olyan helyre rakd, ahonnal könnyen fel tudod takarítani (parketta, kő, linóleum ...). Az én cicám is úgy eszik, hogy szemenként kiveszi a kaját a táljából és a földről eszi fel.

Segíthet az is, ha egy-két napig otthon maradsz vele, akkor elkezdheted tanítgatni, hogy mit szabad és mit nem.

Fontos az is, hogy amit egyszer megtiltasz, azt ne engedd meg neki többet, mert akkor rájön, hogy mindent megtehet, csak erőszakosnak kell lennie.

Ha nagyon nyávog, azzal nem nagyon tudsz mit csinálni :S Ilyenkor nem szabad neki engedni, összeszorított fogakkal tűrni kell. Sem ránézni, sem beszélni hozzá, sem beengedni nem szabad, mert akkor berögzíti magának, hogy mindent el lehet érni, csak nyávogni kell. Nagyon-nagyon nehéz, de más módszer nincs. Még kicsi a cica, félórán belül kifárad a nyafiban és elhallgat. Kb egy hónap múlva már nem fog gyaran nyávogással próbálkozni.

Ez valóban egy nehéz időszak, de ha túléled, akkor nem fogod megbánni :)

Sok szerencsét hozzá!

2009. dec. 9. 19:07
 16/17 anonim ***** válasza:

" Hozzál hozzá egy egykorú másik cicát "

jah,összefognak..,és akkor már dupla káosz..:D

2009. dec. 9. 19:40
 17/17 anonim ***** válasza:
Hát minden kismacska ilyen rossz.Ha elfárasztanád akkor megnyugodna többnyire.A mi macskánk meg mindig össze vissza szaladgál és ráugrik a lábunkra.
2009. dec. 13. 15:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!