Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Ha hoznék egy macskát a...

Ha hoznék egy macskát a lakásba nem rongálna meg mindent?

Figyelt kérdés
2009. dec. 8. 19:45
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
22%
de!Felmászik akonyhapultra,meg mindenhova.Én panelban lakom,volt cicám de itt többet nem lesz az biztos!nem akarlak ellene beszélni,de nekem nagyon rossz cicám volt.Nekem kellett volna megnveleni,meg is volt,de mégse...
2009. dec. 8. 19:48
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Kölyöknél előfordulhat. Keress meg macskamentőket, náluk vannak olyan felnőttek, akik már lenyugodtak. Itt egy oldal, ahol tudsz nézelődni:

[link]

2009. dec. 8. 19:51
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem minden macska rongál, ahogy a gerekek sem egyformák.

Itt is nézelődhetsz:

[link]

2009. dec. 8. 19:56
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem van cicám a lakásban, és nem rongál meg semmit, pedig nagyon szeleburdi és mozgékony. Persze a cserepes virág alatt megigazgatja néha a földet, de csak ha nagyon unatkozik. A cicák is nevelhetők, nem veréssel, de értenek a szóból, ha a gazdival kialakul a bizalmas kapcsolat. És úgy tud puncsolni, hogy majd meg eszem.Szóval sok örömödet lelnéd benne.
2009. dec. 8. 20:04
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem jelenleg van egy nagyon fiatal babacicám,és a lakásban tartom,mivel annyira kicsike volt mikor hozzám került,h nem lehetett kirakni az udvarra.Azóta is bennt él,soha sehova nem piszkított,csak a saját helyére.Igaz,h néha beindul és rohangál a akásba,de semmit nem tett tönkre,ha rászólunk,h "Zsebike nem szabad"akkor cslafintán ránk néz és abbahagyja amit csinált és keres más szórakozást magának.Semmi kárt nem okozott.
2009. dec. 8. 20:09
 6/14 anonim ***** válasza:

meg lehet őket nevelni.

Bizonyos dolgokat meg kell neki engedni nem lehet folyton rászólni, de nem fog a konyhapulton járkálni ha nem akarod, nem jön az asztalra ha nem akarod. Meg lehet őket tanítani sok mindenre.

Ha ezt nem vállaod akkor keress egy felnőtt cicát, aki békésebb, de őrá is előfordul hogy rá kell szólj az első hetekben.

2009. dec. 8. 20:44
 7/14 anonim ***** válasza:
Nekem két cicám van lakásban, és nem rongálnak. Van kaparófájuk, csak azt kaparják, van almuk, oda piszkítanak. Nem mondom hogy soha nem törtek még össze egy poharat, vagy egy virágcserepet, de kb fél évente egyszer... Meg az apró csetreszeket érdemes eltenni a polcról, különben befogják őket játéknak. :) De ennyi.
2009. dec. 8. 21:27
 8/14 anonim ***** válasza:
Nekem egy cicám van! És sajnos de....hihetetlen amit művel. letöri a virágaim levelét,kikaparja a földet, letépi a függönyöket, mindenhova felmászik...én kikészültem tőle idegileg. És hiába szólok rá, semmit nem ér. De minden cicus más, én beleválasztottam :(
2009. dec. 9. 16:10
 9/14 anonim ***** válasza:
Ó, az enyém egy született angyal, a tapéta tépkedésén kívül semmi rosszat nem csinál (kaparófára sajna rá sem néz). Na mondjuk igaz, hogy ezért ki kellett festeni a lakást..
2009. dec. 9. 19:24
 10/14 anonim ***** válasza:

Az enyém középút :)

Kölyökcica, nagyon élénk tud lenni ha játszik (ez a kikerekedett szemű üzemmód),de most pl alszik. Esténként nyávog hogy menjek vele játszani, ide-oda rohangál mintha puskából lőtték volna ki. Ilyenkor játszani kell vele, ez fontos, nem szabad elhanyagolni hiába fárasztó. Persze teniszezni nem lehet vele, de van egy csomó cicás játék (bújócska, tollasbot) amit szeret. Tulajdonképpen megtiszteltetés hogy elfogad játszótársának és jó levezetés is munka után :)

A virágokat tépkedte, rágta, kiborította, de vettem neki macskafüvet, most azt eszi, a virágok meg magasra kerültek és mindenféle trükkel elérhetetlenné tettem.

Egy ideig zavart hogy kaparja az ágyam, de aztán meghatódtam amikor rájöttem miért. Hiszen az ágy lábánál alszik, tehát csak az alvóhelyét jelöli így ki. Szeret a közelemben aludni, mert pl amikor a fotelban ülök, akkor ő a fotel alatt alszik.

Hónapok teltek el, mire rájöttem hogy ha a kaparófáját oda rakok, akkor azt kaparja :D

Szóval ha macskád van, akkor mindig gondolj arra, hogy mit miért csinál: a kedves kiscicus nem gonoszságból tépi miszlikekre a papírzsepit, hanem mert a vadászösztönét fejleszti, beflesseli hogy egy prédaállat.

2009. dec. 11. 21:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!