Ha hoznék egy macskát a lakásba nem rongálna meg mindent?
Kölyöknél előfordulhat. Keress meg macskamentőket, náluk vannak olyan felnőttek, akik már lenyugodtak. Itt egy oldal, ahol tudsz nézelődni:
meg lehet őket nevelni.
Bizonyos dolgokat meg kell neki engedni nem lehet folyton rászólni, de nem fog a konyhapulton járkálni ha nem akarod, nem jön az asztalra ha nem akarod. Meg lehet őket tanítani sok mindenre.
Ha ezt nem vállaod akkor keress egy felnőtt cicát, aki békésebb, de őrá is előfordul hogy rá kell szólj az első hetekben.
Az enyém középút :)
Kölyökcica, nagyon élénk tud lenni ha játszik (ez a kikerekedett szemű üzemmód),de most pl alszik. Esténként nyávog hogy menjek vele játszani, ide-oda rohangál mintha puskából lőtték volna ki. Ilyenkor játszani kell vele, ez fontos, nem szabad elhanyagolni hiába fárasztó. Persze teniszezni nem lehet vele, de van egy csomó cicás játék (bújócska, tollasbot) amit szeret. Tulajdonképpen megtiszteltetés hogy elfogad játszótársának és jó levezetés is munka után :)
A virágokat tépkedte, rágta, kiborította, de vettem neki macskafüvet, most azt eszi, a virágok meg magasra kerültek és mindenféle trükkel elérhetetlenné tettem.
Egy ideig zavart hogy kaparja az ágyam, de aztán meghatódtam amikor rájöttem miért. Hiszen az ágy lábánál alszik, tehát csak az alvóhelyét jelöli így ki. Szeret a közelemben aludni, mert pl amikor a fotelban ülök, akkor ő a fotel alatt alszik.
Hónapok teltek el, mire rájöttem hogy ha a kaparófáját oda rakok, akkor azt kaparja :D
Szóval ha macskád van, akkor mindig gondolj arra, hogy mit miért csinál: a kedves kiscicus nem gonoszságból tépi miszlikekre a papírzsepit, hanem mert a vadászösztönét fejleszti, beflesseli hogy egy prédaállat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!