Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Ha egy felnőtt macskához...

Ha egy felnőtt macskához szeretnék egy kiscicát, bántaná, vagy megbarátkozna vele?

Figyelt kérdés
Van egy 3 éves nőstény macskánk,és szeretnénk egy másik macsekot is.Csak kicsit tartunk tőle,mert nem tudjuk,hogyan viselkedne az új jövövénnyel.Fújna rá,vagy megbarátkozna vele?Vagy ha felnőtt cicust szereznénk,azzal sem jönne ki?
2009. dec. 8. 10:46
 1/4 anonim ***** válasza:

A kiscicát jobban megszokja, mint a nagyot.Nekünk két, különböző vérmérsékletű macskánk van. Mikor összekerültek, akkor nagyok voltak.(Amikor a férjemmel összeköltöztünk vittük a macskánkat is természetesen.Tudod, én gyerekem, te gyereked":-)) )

Nos a fiatalabb macska 4-5 éves folyamatosan szeretne játszani az idősebbel, ezt a megfontolt macska nem szereti.

De mivel sokat alszanak, ezért nem olyan sok a a balhé.

2009. dec. 8. 10:58
 2/4 anonim ***** válasza:

Én két napja hoztam egy kcsit a nagy mellé. Hát, eddigi tapasztalataim a következőek:

1. A nagy nem bántja az újat, a kicsi viszont folyton beleköt. Az idősebb kimérten, óvatosan játszik és veri vissza a támadásait, de egy icipici kárt sem tesz benne. Verekszenek, de nagyon vigyáz rá.

2. A nagyobb eddig egy iszonyatosan ragaszkodó cica volt, most minden mozdulatát nyomon követi a kicsinek, engem meg le se sz@r...

3. Kicsit oloyan se-veled-se-nélküled kapcsolat alakult ki köztük. Nem nagyon bírják egymást, de nem bírnak meglenni egymástól távol sem.

Ha azt szeretnéd, hogy a cicád ragaszkodó ölbecica maradjon, akkor ne vegyél másik cicát. Ha viszont azt szeretnéd, hogy ne legyen egyedül és mindig legyen kivel játszania, akkor vágj bele.

Én így utólag nem vágtam volna bele, de most, hogy itt az új kis jövevény, iszonyatosan szeretjük mindkettőt. Nem adnám őket a világ minden kincséért sem.

Jó cicázást

2009. dec. 8. 14:16
 3/4 anonim ***** válasza:

Nekem felnőtt nőstény cica mellé jött egy kicsi kandúr,

és valami iszonyat volt, míg együtt voltak.

A kicsi kísérletezett a naggyal játszani, (a hasát is szaglászta...:))de a nagy megverte. A kicsi meg csak nem hagyta magát. Annyira zajosan bunyóztak, hogy nem lehetett elviselni. Idegességemben bezártam őket a kazánba, hogy megszokják egymást, ami működött is, mert egy idő után belefáradtak a verekedésbe, és két külön sarokba vonultak. Viszont rettenetesen teleszórtak mindent bolhával, két hónapomba tellt, mire megtaláltam az ellenszert. Ráadásul, mikor kiengedtem őket, újra egymásnak estek. A kicsi megnőtt, és mert kandúr, a nagy meg egy kifejezetten kis termetű nőstény, a kandúr erősebb lett, és elűzte szegény kis ivartalanított nőstényt, aki csak akkor jött haza, ha a kandúr nem volt otthon.

Az egész csetepaténak az vetett véget, hogy a nőstényt elcsapta egy autó, és most a kandúr egyeduralkodó lett, és a szomszéd nőstényt terrorizálja.

Én azt mondom, ha nem együtt nőttek fel, nem ismerek módszert egymáshoz szoktatni őket.

2009. dec. 10. 23:31
 4/4 anonim ***** válasza:
Össze lehet őket barátkoztatni, de idő és türelem kell hozzá a részedről is.
2009. dec. 13. 21:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!