Miért ítélik el ezt a tenyésztők?
Mielőtt nekem estek,nincs macskám!
De több helyen a tenyésztőknek nevezett egyének és szaporítóknak nevezett egyének vannak feltüntetve ha valaki fajtatiszta cicát szeretne venni.Nem értem mi a baj ha a "szaporítónak"nevezett egyén fajtatiszta cicát árul nem horribilis összegért?Ha van 2db törzskönyves akármilyen fajtatiszta cicája! és pároztatja őket évente 1-2szer,akik orvosi ellátásban részesülnek és tényleg gondozva szeretetben vannak nevelve,a kölyköket pedig eladják,ezzel mi a gond?
Míg a "tenyésztőknek"nevezett egyéneknél is pároznak a cicák,de ott nem 2db hanem esetleg 10-20-30is lehet,ezeket nem tudják szerintem úgy gondozni mint ha csak 2cica lenne,nem?Tehát itt a kicsi árában szerintem bele van kalkulálva az összes egyed gondozási díja is és ezért kérhetnek olyan magas összeget,míg a 2cica gondozása jóval kevesebb költséggel jár ezért adhatják olyan olcsón a szaporítóknak nevezett egyének.
Tehát a tenyésztők szerintem a pénz miatt bántják a szaporítókat(persze ez alatt tényleg a normális körülményt biztosító "gazdit"tudom megérteni).
De aki csak tartja(rossz körülmények között) és pároztatja az állatait,semmit nem törődik velük és csak a pénzt látja a cicákban,az elítélem én is!!!!!!!!!
Tenyésztő és tenyésztő között is van különbség,mint szaporító közt is!Mért bántjátok egymást?
10/10-es nem értem mit akarsz ezzel mondani.
Úgy értelmezem amit írsz hogy van olyan tenyésztő aki valójában csak szaporít?Akkor ő mégis mért tenyésztő?
Ha van xy-nak 2tökéletes példánya,macska/kutya kinek mi tetszik,kiváló fajtajelleggel és a többi körülményt már írtam,akkor őt mér kell szidni mint szaporítót?Biztos van ilyen is és nem csak a legalja,szerintem létezhet...
Amugy, a dolog nagyon egyszeru.
Szaporito: az a celja, hogy a szaporulatbol pozitiv penzugyi merleget hozzon ki.
Tenyeszto: az a celja, hogy az adott fajtat jobba tegye, illete nepszerusitse.
Ennyi az igazi kulonbseg, nem az, hogy mivel etet, mit szur, mit beszel.
Tehát a tenyésztőknek is van a "legalja" és a szaporítóknak is van egy ilyen rétegük.De a tenyésztőket nem bélyegzik meg annyira a "legalja" miatt,mint ahogy a szaporítókat általánosítják.Pedig véleményem szerint mindegyiknél vannak jók és rosszak is.
Félreértés ne essék én nem vagyok senki pártján,de annyira fikázzátok egymást tenyésztők-szaporítók,hogy már elkezdett érdekelni,hogy miért is?
7-es és 10-es vagyok.
Ne haragudj, én innentől nem válaszolok, mert itt nagyon értelmes és normális hangvételű válaszok jöttek neked, de te egyszerűen NEM AKAROD megérteni a különbséget, valamit a fejedbe vettél és csak azt hajtogatod.
szerintem megértettem a kérdést,bár lehet indulatból válaszolta.
Az a baj,hogy hiába az orvosi ellenőrzés,ha az orvosok nem tudják a speciális betegségeket és hidd el nem lesz 30 ezres kölyök ha a szülőket tesztelik.
Persze vannak tenyésztőnek mondott szaporítók,de csak elkell menni és meg kell nézni a körülményeket,ha ezt látod és mégis hozol onnan cicát az a te bajod és egy vagyon költessz míg szerencsétlen cica elpusztul.Ez ellen csak az tud tenni aki beleesett a hibába és jelenti az adott személyt.
Leírtad,hogy mi a baj!Az,hogy van olyan hely ahol sajnos mindent letörzskönyveznek.
Volt itt a napokban egy kérdés,hogy miből látszik,hogy tenyészthető a cica,milyen a típusa :) Na akit ez érdekel és még nem tudja az oké,de gondolod a házi szaporulat tulajdonosa valóban tenyészthető cicával csinálja amit csinál?Akinek minden macska szép és cuki az ne csináljon kölyköket,mert a fajtának árt.
Ha valaki egy kicsit is tájékozódik az tudni és látni fogja a különbséget.
Olyan nem létezik,hogy 2 törzskönyves macska és jól csinálja HA:nem tag valahol,nincsenek tesztek,nem tud a fajta betegségeiről...
Számomra ez olyan mint minden más az életben,vagy csináld tökéletesen vagy sehogy.Sokaknak sehogy se kéne ezt csinálniuk.Ha meg olyat látsz,hogy ketrec,kosz kosz hátán nem ártana jelentened..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!