Tenyésztők! Ti elfogadnátok egy cicát ilyen
feltételekkel? Hobbi tartók is írhatnak.
Figyelt kérdés
Az a lényeg, h felajánlották nekem h kapok egy cicát ami csak az enyém lesz és vállalhatok vele fedeztetést is, viszont erre a cicára a tenyésztő örök érvényű fedeztetési jogot kapna. Szóval ingyen, ajándékba lenne a cica, olyan lenne mint egy rendes tenyészmacska, csak a tenyésztőnek bármikor ingyen kell fedeznie.
Ez nekem ferde egy kicsit.Ha én adnék egy ingyen cicát aki nekem bármikor fedezhet ingyen az oké,na de ,hogy akárkinek fedezhetsz az már érdekes..
Egy normális tenyésztő azért jobban óvja a vérvonalát.Legalábbis én senkinek nem adnék így cicát.
2012. aug. 23. 13:24
3/14 anonim válasza:
Ingyen cicának ne nézd a "fogát". Mi a gond a megállapodással? Időnként nem azt fedezi a cicád, akit te választasz neki, hanem a tenyésztő által kijelöltet.
2012. aug. 23. 13:26
4/14 Vicuska87 válasza:
Nem fogadnék el! Egyértelműen azért akarja lepasszolni a tenyésztő a cicát, mert nem fér neki, vagy nem tudja anyagilag ellátni!
Akárkivel fedeztesd, és ha olyat jelöl ki, hogy a cica elkap valami betegséget, akkor annak a gyógyítását ki állja majd? És a hormon injekciót, ki fogja fizetni, mert az sem egy olcsó mulatság! Ugye a cica, nem fedez mindig, ezt hormon injekcióval szokták szabályozni!
2012. aug. 23. 13:49
5/14 A kérdező kommentje:
Csak egy nőstényt fedezne, és azért mert nem tudja tartani a tenyésztő. Szűrt minősített cicákról van szó. Én fedeztetésre akartam tőle cicát, és így azért h ingyen fedezzen neki nem kéne, ezért fedeztethetek másnak is.
2012. aug. 23. 14:09
6/14 anonim válasza:
Szerintem korrekt.Sőt így a kandúrnak is lesz egy állandó csaja :)
2012. aug. 23. 19:27
7/14 anonim válasza:
Ez már valahol súrolja a szaporítás határát. Veled akarja elvégeztetni a "fekete munkát".
2012. aug. 23. 21:45
8/14 anonim válasza:
Nincs pénze tartani a cicát, viszont fedezésre kellene neki. Keres valakit aki fizeti a macskakaját, eltartja stb., neki meg megmarad a fedezési jog. Nem jársz így rosszul? Szerintem a legapróbb részleteket is át kellene néznetek.
2012. aug. 23. 22:09
9/14 anonim válasza:
Annyira rosszindulatú emberek vannak.Létezik ilyen megállapodás,de kishazánkban ritka.Én ezt úgy tudom elképzelni ami járható,hogy megkapod a cicát,csak a tenyésztő nőstényeit fedezheti és egy megbeszélt korban ivartalanítva lenne a kandúr.Itt nem arról van szó(remélem)hogy nincs pénz etetni,oltatni stb.Nehéz több kandúrt tartani,hisz köztudott,hogy jelölnek(ez a kisebbik gond)de nem lehet őket együtt tartani mert verekednek,védik a területüket.
Nem látok abban kivetnivalót,ha egy tenyésztő ilyen megállapodással ad oda cicát,az más kérdés,hogy én nem tudnék senkiben ennyire megbízni.
Jó lenne ha kicsit jobban kifejtenéd a szerződés tartalmát,mert abból már mindenki többet lát :)
2012. aug. 24. 08:02
10/14 anonim válasza:
Azt nem értem miért írja az előző ember hogy ivartalanítani kéne hiszen tenyész kandúrról van szó.Valahogy a kettő kizárja egymást.Nem hangzik rosszul a megállapodás neked lesz egy fajtatiszta oltott kandúrod ingyen,csak néha fedeztetni elviszi a tenyésztő.Ha neked ez megfelel akkor sok boldogságot az új cicáddal.Csak tisztázd le vele hogy később se kapja vissza a cicát csak amikor akcióznia kell.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!