Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mennyit egyenek a cicáim?

Mennyit egyenek a cicáim?

Figyelt kérdés
5 és fél hónapos ivartalanított lány cicák. Napi kb. 1,5-2 órát vannak kint több részletben, a nap többi részét bent töltik. Az egyik cicám folyton enne, és már kezdenek kis hájacskák lenni a hasán (pici korában ő volt a kisebb, de már behozta :) ) a másikkal nincsen gond, szerintem ő normális étkű. Mennyit kell ennie egy ennyi idős cicának? Konzerv nedves tápot és szárazat is adok nekik.
2009. dec. 6. 19:17
 1/3 anonim ***** válasza:
cicáinknak állandóan van a tálkában száraz táp és friss víz. konzervest csak napi 1-2 alkalommal kapnak akkor is csak annyit amit rögtön meg is esznek. egyik sincs elhízva, nem fogják hülyére enni magukat ettől nem kell félni. a purinának van ivartalanított cicáknak való száraztáp.
2009. dec. 6. 19:25
 2/3 anonim ***** válasza:

A kölyköket már fiatalkorban rá kell szoktatni a sokoldalú táplálkozásra, 4-5 hónapos korukra kialakul az ízlésük, ezen később már nagyon nehéz változtatni, előfordulhat, hogy az ilyen macskák inkább nem esznek semmit, ha nem kapják meg a számukra kedves eledelt.

Szemben a kutyákkal, akik addig esznek, amíg étel van előttük, a cicák csak akkor esznek, ha éhesek, tehát nyugodtan előttük lehet hagyni az ételt, ők nem fogják magukat „túlzabálni”.

Nálunk állandóan van kint a cicák előtt — a naponta cserélt friss viz vagy tejcsi mellett — száraz táp, amiből kedvük szerint eszegethetnek, ezen kívül még naponta legalább kétszer (a kiscicák többször) kapnak egyéb nyers vagy főtt ételt, ill. konzervet,

Vigyázzunk, a romlékony eledelekből csak annyit szabad egyszerre a cicák elé tenni, amennyit legkésőbb egy órán belül meg tudnak enni!

2009. dec. 7. 14:12
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Eddig így csináltam, ahogy írtátok. mindig volt előttük száraz kaja. Egész nap folyamatosan esznek. És látom rajtuk, hogy nem azért, mert éhes, hanem mert szereti, ízlik neki. Ha másik fajta szárazat veszek nekik, akkor az nem fogy annyira (azért elfogy), ezt nagyon szeretik. Mire megyek be ma a nappaliba? Egy nagy cicahányás - már bocs. Nem betegek a cicák, tuti, egyszerűen telezabálta magát. Meg se rágta, úgy nyeli le. Pedig nem veszi el előlük az ételt senki. Eddig. Most elvettem tőlük. Csak vizet hagytam nekik elől. Majd reggel kapnak enni.
2009. dec. 7. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!