Először a Whiskas, majd a Royal Canin most meg Acana és Brit?
Szerintem ha megteheted, akkor jársz a legjobban, ha csireknyakat, aprólékot adsz neki.
Elvégre valahol ez van a legközelebb a természetes táplálékukhoz.
Szerintem arra kíváncsi a kérdező, hogy miért változik időről-időre az ajánlott tápok márkája.
Szerintem azért, mert a macskatartók egyre tájékozottabbak (bár azt nehéz elhinni, hogy volt valaha is olyan, hogy a Whiskast ajánlották tömegesen), kezd kulturálttá válni a macskatartás és jobban figyelnek arra, hogy mit eszik a macska és már nem annyira márka/marketing függő a dolog, elkezdték olvasgatni az összetevőket is.
A következő hullám szerintem a BARF lesz, a kutyásoknál már elég népszerű.
Először is: mindig lesznek újabb és újabb tápok,irányzatok-akár divatok.Másodszor pedig Vallettának igaza van: késésben vagyunk az állattartás szintjét és színvonalát illetően Nyugat-Eu-hoz és Észak-Amerikához képest.
Amikor bejöttek a tápok,akkor nagy szó volt a W,aztán tényleg az RC volt a csúcs (ráadásul szponzorál sokat-többek között egyetemi tanszéket is),aztán kiderült,hogy annyira nem is jó,mert van sokkal jobb(pl Acana), végül egy ár éve megjelent a Brit is.
Csakhogy időközben a BARF és prey etetés már "menőbb",mivel rájöttek arra, hogy a természetes nem a száraztáp,és annak mennyi hátránya van. (ugyanúgy, ahogy mi emberek is a bio felé tendálunk,mert kiderült, hogy a sok vegyszer,művi adalék okozza a legtöbb betegséget).
Szóval többet tájékozódunk, olvasunk külföldi oldalakat,tapasztalunk dolgokat. Szerencsére-fejlődőképesek vagyunk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!