Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Elkaphatták? Mit tegyek, hogy...

Elkaphatták? Mit tegyek, hogy megelőzzem a fertőződést?

Figyelt kérdés
Pár napa az utcán találtam egy rettenetes állapotban lévő kandúr macskát.Eddig még nem jutttam orvoshoz vele de holnap 4-re megyünk. Addig is:-A macska kb. 10-12 éves lehet és rettenetes hasmenése van. Nekem 2 benti cicám van.Ők ivartalanitottak és az egyik minden ellen be van oltva a másik meg csak veszettség ellen. Fél napig egy almot használtak a beteg macskával.És egy tálból ittak.Most kezdek aggódni ,hogy az én imádott cicáim is elkephattak valamit ettől a kóbortól.Szerintetek őket is vizsgáltassam meg?

2014. jan. 28. 16:06
 1/5 anonim ***** válasza:

Megvizsgaltathatod, de erdemes inkabb akkor, ha kiderul, hogy a kobornak valami fertozo betegsege van.

Legalabbis szerintem.

2014. jan. 28. 16:09
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Megfertőződhettek, igen.

De nem csak a hasmenés itt a probléma, hanem lehet, hogy más betegsége is van ennek a kóbor macskának. Lehet FIP-es, FIV-es, Leucosisos, ami főleg az oltatlan macskádat veszélyezteti.

Ha nincsenek tüneteik a macskáidnak, akkor nem fog tudni vele mit csinálni az állatorvos, hiába vizsgáltatod meg őket is, a vírusos betegségek pedig ilyen rövid idő alatt nem mutathatóak ki teszttel. Talán prevencióként nem ártana beoltatni az oltatlan cicát is.

2014. jan. 28. 16:13
 3/5 A kérdező kommentje:
:O Köszönöm!!!Tehát akkor legjobb lesz ha kivizsgáltatom őket is ha kiderül ,hogy a kóborkának fertőző betegsége van.
2014. jan. 28. 16:21
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Minden befogadott állatnál érdemes 2 hét karantént tartani. Ergo addig ne érintkezzen se oltott, pláne ne oltatlan másik állattal.

A jövőben erre figyelj. Addig is figyeld a cicáid, amint tünetük van irány velük is a dokihoz.

2014. jan. 28. 16:30
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
A kóbor macskán mindenképp csináltass Fip, Fiv és leukózis tesztet. Mert a cicád amelyik nincs beoltva ellenük, elkapja.. Karanténba kelett volna tenni. De most már mindegy. Holnap a dokival csináltasd meg a teszteket és ha pozitív akkor egy életre szóló kezelés kell neki.. A te cicád meg majd oltasd be. Rendes vagy hogy megmentetted szegény ciccet. :) Várom majd a fejleményeket.
2014. jan. 28. 16:44

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!