Szőrhullás és zsírcsomó (? ) - Összefügghet a kettő?
Sziasztok,
Októberben vettem egy kiscicát az "elődje pótlására". (14 éves koromfekete kandúrom volt, egy évvel a halála után szántam rá magam újabb házi kedvencre). Az állandó szőrhullásával tanácstalan vagyok. Nem tudom a keresztezés miatti perzsa gének miatt hullik ennyire vagy más ok. Állatorvos szerint normális és csak a kölyök bundáját "veti le". Tény és való egyre szürkébb a bundája. Kefélést nem állja, simogatás közben még jobban hullik a szőre. (állandó benti cica) Hiába takarítok az összes ágy, ruha, minden tiszta szőr.
Fajta: Sziámi x Himalájai perzsa
Kor: kb.7,5 hónapos (eladó sok valótlan állított ami csak később derült ki)
Oltások: veszettség, Feligen CRP
Ivartalanítás, chipelés: 3 hete
Ételek: tej, sajt, tejföl, Perfect Fit Junior, Perfect Fit in Home, Purina One Junior, Whiskas Junior alutasakos, olajos halat ritkán. Néha nassolgat kenyeret és belekóstol a házi kosztba de ez nagyon-nagyon ritka.
Kiegészítők:LAVET Skin Tabletten, Dein Bestes malátakrém
Kép róla: (a mancsán az infúzió-, hasán az ultrahang >lenti kérdés< miatti borotválás miatt nincs szőr)
Másik kérdés: a hasán van egy lapos (1-1,5cm) és kb. 6-7 cm átmérőjű pukli. Kölyökkorában nem is lehetett semmit észrevenni. Azt hittem sérv. Tapintásra nagyon puha, de nem úgy mintha teszem azt "vizes" lenne. Állatorvos megvizsgálta, szerinte nem sérv.Leborotválta a teljes hasát ultrahangozta végül megállapította zsírcsomó.Műtéti úton eltávolítható de visszanő.Nem nyugtatott meg mert az asszisztensnő szerint előfordul zsírcsomónál , hogy szinte földig ér és akadályozza a mozgást akkor már mindenképp műteni kell. De mivel visszanő nem akarok neki traumát azzal, hogy évente majd műttetem. Mit lehet tenni? Esetleg lehet, hogy nem is lesz nagyobb?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!