Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Szőrhullás és zsírcsomó (? )...

Szőrhullás és zsírcsomó (? ) - Összefügghet a kettő?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Októberben vettem egy kiscicát az "elődje pótlására". (14 éves koromfekete kandúrom volt, egy évvel a halála után szántam rá magam újabb házi kedvencre). Az állandó szőrhullásával tanácstalan vagyok. Nem tudom a keresztezés miatti perzsa gének miatt hullik ennyire vagy más ok. Állatorvos szerint normális és csak a kölyök bundáját "veti le". Tény és való egyre szürkébb a bundája. Kefélést nem állja, simogatás közben még jobban hullik a szőre. (állandó benti cica) Hiába takarítok az összes ágy, ruha, minden tiszta szőr.

Fajta: Sziámi x Himalájai perzsa

Kor: kb.7,5 hónapos (eladó sok valótlan állított ami csak később derült ki)

Oltások: veszettség, Feligen CRP

Ivartalanítás, chipelés: 3 hete

Ételek: tej, sajt, tejföl, Perfect Fit Junior, Perfect Fit in Home, Purina One Junior, Whiskas Junior alutasakos, olajos halat ritkán. Néha nassolgat kenyeret és belekóstol a házi kosztba de ez nagyon-nagyon ritka.

Kiegészítők:LAVET Skin Tabletten, Dein Bestes malátakrém

Kép róla: (a mancsán az infúzió-, hasán az ultrahang >lenti kérdés< miatti borotválás miatt nincs szőr)

[link]

Másik kérdés: a hasán van egy lapos (1-1,5cm) és kb. 6-7 cm átmérőjű pukli. Kölyökkorában nem is lehetett semmit észrevenni. Azt hittem sérv. Tapintásra nagyon puha, de nem úgy mintha teszem azt "vizes" lenne. Állatorvos megvizsgálta, szerinte nem sérv.Leborotválta a teljes hasát ultrahangozta végül megállapította zsírcsomó.Műtéti úton eltávolítható de visszanő.Nem nyugtatott meg mert az asszisztensnő szerint előfordul zsírcsomónál , hogy szinte földig ér és akadályozza a mozgást akkor már mindenképp műteni kell. De mivel visszanő nem akarok neki traumát azzal, hogy évente majd műttetem. Mit lehet tenni? Esetleg lehet, hogy nem is lesz nagyobb?

2014. jan. 26. 12:15
 1/3 anonim ***** válasza:
Immunerősítőt kap? Ezt csak állatorvos mondhatja meg. Talán keress fel még egy dokit azért hogy többet tudj. Szerintem nem biztos hogy vissza nőne. De több szem többet lát. Nagyon szép kis szőrcsomó. :)
2014. jan. 26. 23:24
 2/3 A kérdező kommentje:
Külön immunerősítőt nem kap. Olvastam róla, majd kipróbálom a macskáknak való Béres Cseppet. Másik dokit megkérdezni is jó lenne ez igaz, de vele autózni... Mintha élve nyúznák, annyira fél az autóban.
2014. jan. 27. 08:33
 3/3 anonim ***** válasza:
Az enyémek is félni szoktak. Doboz vagy macska hordozót le kell takarni. Amit muszály azt muszály. :)
2014. jan. 28. 16:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!