A zsírcsomó veszélyes? Kell vele csinálni valamit, vagy magától elmúlik?
Figyelt kérdés
2013. okt. 5. 22:08
1/8 anonim válasza:
Minden csomó általában akkor "veszélyes", ha elkezd nőni, sebesedni.
2/8 anonim válasza:
Nem múlik el magától, sebészi úton el szokták távolítani.
Többségében nem veszélyes, de növekedhet, és ha kényes helyen van, kidörzsölődhet, megsérülhet stb.
Nem érdemes vele sokáig várakozni, nagyon egyszerű műtét.
3/8 zsuzsabazsa válasza:
Nem hinném, hogy veszélyes, de ha olyan helyen helyezkedik el mint például a nyakon ahol a kutya kivakarhatja akkor elfertőződhet, és ha nem gyógyul be rendesen akkor kifakadhat többször is. Általában műtéti úton szokták kimetszeni. Nem nagy műtét.
4/8 A kérdező kommentje:
Mitől alakul ki?
Ha eltávolíttatom, bármikor keletkezhetnek újak.
2013. okt. 5. 22:25
5/8 zsuzsabazsa válasza:
Általában az idősödő kutyáknál jönnek elő zsírcsomók amik púpszerűek.
6/8 A kérdező kommentje:
Enyém fiatal, 3 éves.
Addig ok, hogy kiműti az orvos, de félévente mégsem lenne jó altatni, jobb volna inkább a kialakulását megelőzni.
2013. okt. 5. 23:18
7/8 Akiteki válasza:
Néhányszor találtam öreg kutyámon. Simán kinyomtam és fertőtlenítettem.
8/8 anonim válasza:
Ha valóban az, akkor nem kell vele különösebben foglalkozni. Viszont ha hirtelen elkezd nőni, akkor le kell vetetni. Az én kutyám hasán volt egy, amire 4 orvos mondta, hogy zsírcsomó, majd kiderült, hogy rosszindulatú daganat. Szóval, én a helyedben levetetném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!