Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért nem ragaszkodik hozzám...

Miért nem ragaszkodik hozzám a macskám?

Figyelt kérdés
lassan egy éve, hogy megkaptam, de úgy érzem mintha nem szeretne annyira.. kiskorában velem aludt, néha még dorombolt is de semmi.. az ezelőtti macskám meg mindig odabújt hozzám, dorombolt meg minden.. de ez ha játszani akarok vele csak harap, karmol. van egy kutyánk is, vele nagyon jó a kapcsolata. ez lehet a baj? valami megoldás?
2014. jan. 23. 18:28
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Öntörvényű állat sajnos. Mindegyiknek külön személyisége van, nincs szerintem két egyforma macska. Nekem az első cicám bújós volt, felmászott a nyakamba, és a fejem tetejére rakta a mellső lábait, onnan szemlélte a világot. :) Viszont volt egy szobacicánk, ő borzasztóan kezelhetetlen volt. Karmolt, harapott, rugdosott - persze mindezt játékból, de őt már nem tudtad ölbe venni és dédelgetni.
2014. jan. 23. 18:33
 2/5 anonim ***** válasza:
Inkább a kutyákra jellemző, hogy ragaszkodnak az emberhez, a macskák inkább a helyhez ragaszkodnak, ahol az emberrel élnek. Persze van néhány kivétel, elvégre a macskák sem egyformák, de alapjába véve ezért nem hallgatnak a nevükre sem. Megszokták ugyan az embert és a kényeztetést, de inkább az élőhelyük érdekli őket, ahhoz ragaszkodnak igazából. Pont ellentétjük a kutyáknak, ugyanis azok ragaszkodnak az emberhez és nem a helyhez.
2014. jan. 23. 18:43
 3/5 anonim ***** válasza:
77%

Az én macskám kb fél éves vagy kevesebb, akkor lett elhozva amikor épphogy elkezdett enni és nagyon imádnivaló , most olyan korszakban van, hogy simogatni nem lehet a kezem úgy néz ki mintha vagdosnám magam. Viszont este lámpaoltás után mindig dorombolva jön oda és bújik. Nem mindegy hogy mekkora korában került oda és mennyit foglalkoztál vele. Nem öntörvényű csak fejlettebb annyival mint egy kutya, hogy a macska már nem engedi magát uralni ahogy egyik fejlettebb intelligencia sem , mint pl az ember. Nyilván nem összehasonlítható a kettő , de kb így lehet leírni.

Ha nem teljesen kiskorától neveled akkor sose lesz olyan a kapcsolat , mint egy kutyával.

2014. jan. 23. 18:52
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Az én cicám is ilyen, de az enyém szerintem azért, mert túl későn került hozzánk, és ott nem nagyon foglalkoztak ele. Lehet, hogy a tiédnek is "ez a baja".
2014. jan. 24. 19:12
 5/5 A kérdező kommentje:
3 hetesen kaptam, nagyon sokat törődtem vele amíg kicsi volt.. de aztán jött a nyáriszünet, és nem tudtam vele annyit foglalkozni.. és van hogy kicsit "durván" játszok vele xd érzem hogy azért szeret, mert este mikor leoltom a lámpát bejön a szobába és az ágy alatt alszik vagy a földön, meg ha fürdök mindig a kád szélén ül.. de mégse mutatja annyira ki a szeretetet
2014. jan. 24. 21:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!