Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Nem lesz semmi baja?

Nem lesz semmi baja?

Figyelt kérdés
Ha naponta többször teletöltöm a macskám tányérját macskakajával és annyit eszik amennyit akar! nem fog felfordulni? Anyukám azt mondja hogy igen!
2009. dec. 1. 15:06
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
37%
Nagyon megfog hizni és megfog halni ha nagyon elhizik.Napi max 3-szor etesd kissebb adagokban.
2009. dec. 1. 15:08
 2/18 anonim ***** válasza:
78%
Nem kell telerakni, mindíg kapjon egy keveset. Kölyök macsek nagyon sokat eszik, felnőtt is simán 5-6x egy nap. Ha kezd elhízni, akkor kell aggódni.
2009. dec. 1. 15:10
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
A macskák a legritkább esetben olyan hülyék hogy mindent felzabáljanak, amit kapnak, ha nem éhesek. Nekem van négy macskám, egész nap kint van a kaja, mikor elfogy utántöltöm és nem kövérek.
2009. dec. 1. 15:10
 4/18 A kérdező kommentje:
De ő nem valami kövér inkább vékony és szeretnénk ha hízna!
2009. dec. 1. 15:18
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Mint már többször elmondtam elmondom most is. A macska nem kutya, ergó nem úgy táplálkozik mint a kutya!

Semmi baja nem lesz ha kint hagyod az ételét ugyanis ha valaki látott már normálisan táplált macskát enni, akkor azt is láthatta hogy nem zabálja be az egészet egyszerre ahogy a kutyák! Ők sokszor esznek keveset! Nem lehet beszabályozni nekik mikor egyenek (vagyis be lehet de nem jó!) Ugyhogy e-maitt sem elhízni nem fog sem meghalni! Nekem 14 éves a macskám, mindig lent van előtte a táp és valószínüleg hihetetlen de még él és nem kövér! Az előző 18 évesen végelgyengülésben pusztult el...

2009. dec. 1. 15:35
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Két macskám van,mindkettő (közös) tálkája egész nap tele van. Sosem eszik meg egyszerre,hanem a nap folyamán több alkalommal elcsipegetik. Még nem is hallottam olyan macskáról,amelyik mindent felfalt volna,amit elétettek.

Szerintem bátran tedd elé és tapasztald ki,mennyi idő alatt fogyasztja el.

2009. dec. 1. 15:40
 7/18 A kérdező kommentje:
A kismacskám kb napi 280 g konzerves tápot fogyaszt! Mást nem is adok neki!
2009. dec. 1. 15:49
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
a konzerves táp a konzervet jelenti? azért éhes szegénykém, mert annak a 70%-a víz, a konzervek inkább csak "csemegének" jók, főleg egy kölyökmacskának nem adnék olyat fő táplálékként... táp legyen előtte, ha megtehetitek akkor valami magasabb fehérje tartalmú, meg víz, mindíg. annyit eszik amennyit kíván a szervezete, nem fog elhízni. de ha csak konzervet kap, még jó hogy folyton éhes. úgy képzeld el, hogy kb olyan mintha téged húslevessel etetnének. nem halsz tőle éhen, de azért vágysz utána valami tartalmasabbra is
2009. dec. 1. 15:56
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

15:35 vagyok: én nem konzerves tápra gondoltam! Sőőt!

A cicus előtt legyen mindig száraz táp és mi napi 2-3szor kicsi zacsis tápot adunk e mellé + néha leeső nasik:-)

De csak magában a konzerv nem jó! Eleve nagyon egy oldalú és kevés tápértékű! A száraz mellé mi azért adunk zacskósat is hogy több folyadék legyen a szervezetében mert amugy nem iszik sokat. Szóval felejtsd el a csak konzerv tápot és normális súlyú lesz a cicus.

2009. dec. 1. 16:13
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

nálunk a cicáknak állandóan van száraz táp a tálban és friss víz. konzervet csak napi 1 max. 2 alkalommal kapnak és csakis annyit amennyit azonnal meg is eszik.

van olyan cicóm aki nem is kap konzervet mert hasmenése lesz tőle :(

2009. dec. 1. 16:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!