Macskanáthás a macskám, adnak gyógyszert állatpatikában?
Adnak úgy gyógyszert macskanáthára, hogy nem viszem el a macskámat? Nem szeretném kitenni plusz stessznek, és hurcolni a hideg levegőn, egész nap fekszik a kandalló előtt..
A szeméről már lemostam a csipát és az orrát is megtisztítottam, de fél óra múlva ugyanolyan állapotban volt. Enni nem eszik, csirkemelltől elfordítja a fejét.. Tejet adtam neki kortyonként fecskendővel, mert nem hajlandó enni. Nagyon félek, hogy reggelre elveszítem :'(
A macskanátha vírusos betegség, magát a vírust a macskád immunrendszerének kell leküzdenie, a másodlagos (bakteriális) felülfertőzésekre pedig antibiotikumot kellene kapnia. Az viszont vényköteles, állatorvos nélkül nem valószínű, hogy kiadják. Fénykép alapján egyébként is jobb lenne injekció formájában kapnia, mert roppant szarul néz ki. Érdemes komolyan venni, mert kezelés nélkül súlyos, maradandó szövődmények léphetnek fel, esetleg el is pusztulhat a macska. Tehát azt javaslom, ha szereted, legyen rá pénzed!
Egyébként meg lehetett volna előzni védőoltással, kb. 3000 HUF, viszonyításképpen kb. ennyibe kerül két kiló csirkemell a boltban.
van állatpatika, de nincs állatorvos 50 km-es közelben? az érdekes, nálunk a környéken 4 állatorvos van, de a legközelebbi állatpatika maximum pesten, legalább 35 km-re.
ha esetleg nem láttad volna: NEM TÍZEZREKRŐL VAN SZÓ, VAN AHOL BŐVEN ÖTEZER MAGYAR FORINT ALATT KIJÖSSZ.
főleg, hogy van ahol kérhetsz a dokitól részletfizetést. ha majd a dokinál vagy, kérd meg, hogy neked is írjon fel valamit a gusztustalan és undorító lustaságodra
Az én macskám is macskanáthás volt nemrég, messze nem nézett ki ilyen rosszul, csak észrevettem, hogy tüsszög és nagyon igényli a közvetlen meleget. Elvittem inkább 2-szer is a dokihoz, kapott 2 antibiotikumot. Féreghajtóval együtt volt így 4.000 összesen.
Nekem megért ennyit, hogy egészséges legyen. Pedig nem vettem, hanem úgy fogadtam be még nyáron, sima házicica.
Szóval, ezek, amit írunk, nem bántások, hanem az állat javát szolgálnák. Nem úgy, mint amit te csinálsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!