Nem korai ez még? Kéne már ennie a cicának?
1 hónaposnak még szopnia kell.Mikor nálunk a macska anya nem szoptatta,akkor én adtam neki felvizezett tejet cumisüvegből és úgy nőttek fel.
De persze nem tudták bekapni,szétfeszítettem a kis szájukat és belespriccoltam.
Túlélték,6-ból 5 megmaradt.Ha jól emlékszem kb 7 hetes kortól kell szilárd ételre szoktatni őket.
Hogy egész pontos legyek a macska család felnevelése még tinédzser koromban volt,aztán jóval később szintén találtam egy kis még szopós árva cicát.
És neki egy befőttes üveg fedelébe öntöttem a tejeket.
Egy pársszor bele nyomtam a kis fejét,hátha nem kell a cumis üvegből spriccolnom megint és elkezd inni.Hát egy pár óra után elkezdett.És nem itta a macska tejtápszert,hanem inkább a tehéntejeset.
Ezek a sarlatánok mindenre,amit a macska inkább eszik-iszik kitalálják,pedig a macskakonzervektől pusztulnak el a macskák.(az én állatorvosom mondjuk nem csatlakozik hozzájuk)
A 9 éves macskám elkezdte kihányni az összes macskaeledelt és 2 hónapra rá elpusztult.Az új macskámnál ez a jelenség már 2 éves korában jelentkezett.Egyiknek sem volt különösebb baja,csak nem bírták az ételt.
A 2 évesem már két hete semmit nem evett,lefogyott és csak vonszolta magát úgy ment.Na azt hittem vége,de eszembe jutott,hogy van nyers csirke lábam,odaadom neki.
A sarlatánok a nyers csirkelábra szintén azt mondják,hogy belebetegszik és elpusztul.Nem tudom,hogy találhatják ki ezt egy ragadozóra...
Na "csoda történt" benne maradt,nem jött ki,mint a fantasztikus konzerveik,amikre rá van írva,hogy hústartalom 5-20 % és csak valami térfogat növelővel fel van pumpálva...
Attól kezdve a piacon vett nyers csirkelábbal,csirkenyakkal,néha belsőségekkel etettem és még sokkal olcsóbb is.
Nemsokára tök jól lett,most 11 éves,azóta sem hány ki semmit,a szőre sokkal puhább lett,mint a konzervek idején volt és még a fura büdös szájszaga is eltűnt,a nyers csirke kosztoktól.
Ezeke a konzervek egyenesen mérgek!
1.Az én macskáim mindig is be voltak oltva.
2.Úgy látszik nem olvastad végig,mert a nyers csirkétől teljesen rendben jött és sokkal egészségesebb,mint a kortársai.
3.Nekem 23 macskám volt eddig.
4.Macskatartóként sok ismerősöm panaszkodik,hogy nem szeretik a macska eledeleket,csak kevés fajtát esznek stb.
5.Az a te dolgod,hogy a te macskádat mivel eteted,etesd nyugodtan olyan eledelekkel,amire rá van írva,hús csak kb 5-20%,a többi pedig valamű mű szintetikus térfogat növelő szer.
6.Az én mostani macskáim (2 van) azóta is szép kort érnek meg (11-15) és sokkal jobb állapotban vannak,mint a konzerven élő ismerőseimé.Ugyanis azoknak rossz a fogazatuk,fáradtak,gyengék,túlsulyosak.
7.A macskáim imádnak csontot enni,melyik konzerved tartalmaz csontot?Nekik az ugyanolyan,mint nekünk a nyers gyümölcs, a legjobb formában tartalmazza az fogukhoz,szervezetükhöz tartalmazó anyagokat!!
Én csakis 50% nál nagyobb hústartalmú tápokat vásárolok. És az én perzsa cicám azért nem nyers húst kap enni mert egyszer egy csirke sont felakadt a gyomrában és operálni kellet.
Az ismerősöm cicája keverve kap tápot és nyers csirkehúst.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!