Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Cicának szabad valamennyi...

Cicának szabad valamennyi fájdalomcsillapítót adni?

Figyelt kérdés

A nagyszüleim cicája eltörte a lábát. Kinti macska, nem fogják állatorvoshoz vinni. Amíg lábadozik bent van a házban melegen, nehogy a többi cicával összeverekedjen és nagyobb baja legyen, de szegény nagyon keservesen nyávogott mikor láttam.

Lehet a cicáknak ételbe keverve egy kis fájdalomcsillapítót adni? És ha igen, mennyit? Valamint van valamilyen étel, ami elősegíti náluk a csont regenerálódását? Tej, kalcium...? Házikosztot eszik alapvetően sajnos...

2013. nov. 2. 18:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
31%

Nem lehet adni, mert van amire olyan érzékenyek, hogy pár órán belül belepusztulnak.

A csontok pedig beforrnak maguktól is, viszont helyes rögzítés nélkül deformálódva, tehát nem fogja tudni használni a lábát.

De kínozzátok csak tovább.

2013. nov. 2. 18:35
 2/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm, akkor semmiképp sem fogom nekik javasolni.

A stílusodat pedig nem tudom hova tenni, kíváncsi vagyok majd' 500 km-ről én hogy tudnék segíteni szerencsétlen állaton. A nagyszüleim 92 évesek, örülnek ha a kert végébe ki tudnak menni, nemhogy a városba állatorvoshoz. Rohadtul nem támogatom a kinti macskatartást, nekem ivartalanított, oltott, chip-pel ellátott cicáim vannak itt külföldön, de mégis MI A FENÉT csináljak? Csak segíteni szeretnék nekik valami olyan módon, amire ők is hajlandóak/amit felfognak!

Legközelebb tartsd meg a bunkóságodat magadnak légyszives.

2013. nov. 2. 18:37
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Csak kimondottan macskáknak való fájdalomcsillapítót lehet neki adni. Az embernek való hatóanyag mérgező a macskák számára, a mennyiségről már nem is beszélve.
2013. nov. 2. 18:38
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy ki lehet hívni az állatorvost és valószínűleg helyben is el tudja látni.
2013. nov. 2. 18:40
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Erre a sérülésre mindenképpen pénzt kellene szánni és állatorvost kellene hívni...Ne hagyd kínlódni az állatot!
2013. nov. 2. 18:43
 6/12 anonim ***** válasza:
15%

Bocs, de ez akkor is kínzás.

Ki lehet hívni az állatorvost, szinte mindegyik házhoz jön. Ha másért nem akkor elaltatni, hogy ne szenvedjen tovább.

2013. nov. 2. 19:10
 7/12 A kérdező kommentje:

Nem értem egy lábtörésre miért kellene elaltattatni...?

Mennyibe kerül kb. az állatorvos kihívása? Szívesen kifizetem nekik, az nem gond, de nem tudtam, hogy házhoz jön.

2013. nov. 2. 19:20
 8/12 anonim ***** válasza:
93%
3000ft kb a vizsgálattal. De nem szabad csak így hagyni. Rosszul fog esszeforrni és még lelkemetlenebb lesz a macskának. Ha kérgeti egy kutya nem fog bírni szaladni. Sok kellemetlenségel jár. Az izmait irritálni fogja a csont. Az ízületei elhalnak. Egész életében fájdalmnak lenne kivéve szegény macska. A belső fertőzésröl ne is beszeljünk. Mond a mamádnak hogy te vagy ő hívja oda ki az állatorvost és lássa el a macskát. De ne hagyják így mert az kin szenvedés lenne számára.
2013. nov. 2. 23:24
 9/12 anonim válasza:

Nagy baj,hogy nem viszik orvoshoz!!

Van egy Traumeel nevű gyógyszercsalád-amit nyugodtan adható állatoknak is.Segíti a sebgyógyulást és a csontszövet összeforradását-azon túl ,hogy remek fájdalomcsillapító.Nagyobb patikák tartják.(vagy 1 nap alatt beszerzik)Tablettából(napi 2-3 szemet kell feloldani az ivóvizébe.Semleges ízű.50 db van egy fiolába-el kéne használni az egész mennyiséget.Kapja folyamatosan.

2013. nov. 3. 14:59
 10/12 anonim ***** válasza:
Hiába ad neki fájdalom csillapítót ha rosszul forr össze. ! Macskáknak is kapható fájdalom csillapító a neve Ketofen. De ez akkor sem megoldás, mert rosszul forr össze és csak egész életében szenved az állat. Sőt, mivel kinti macskaról van szó nem fog tudni úgy szaladni meg mászni mint régen. Mi van ha kergeti majd egy kutya? Vagy ha más macska megveri. Szart sem fog érni. Állandó irritációnak lenne kitéve. Az izmai elhallhatnak és fertőzés is feléphet. De ennél több dolog is adódhat. Egy kis gyerek ha eltöri a lábát ő is kap orvosi ellátást. Akkor egy macska miért nem? Ő is ugyan olyan ártatlan és rá van utalva.. Kell neki az állatorvosi segítség.!
2013. nov. 3. 15:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!