Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Minden macska hány időnként?...

Minden macska hány időnként? Ti mit tesztek ellene?

Figyelt kérdés
2009. nov. 26. 17:04
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
naná,hogy hánynak:) nem tudsz ellene semmit csinálni,magát hánytatja,hogy kijöjjenek a szőrszálak,meg satöbbi:)
2009. nov. 26. 17:13
 2/20 anonim ***** válasza:
Kérdés, miért hány? Ha azért, mert befalja hirtelen az ételét, akkor azt tudom tanácsolni, hogy egyszerre keveset adjál és terítsd szét a tányérjában, hogy kénytelen legyen lassan enni. Ha szőrgombócot hányna, annak megelőzésére lehet kapni ún. szőroldó pasztillát ( 1000 Ft körül van, de hónapokig elég), azt kell neki mindennap adni. Jó a fű is,de én még nem tudtam megoldani, hogy lehetne a lakásban füvet nevelni. A boltban kapható dobozos "fű" sajnos nem jó, mert az valójában forgács közé kevert búza, ami víz hatására kihajt. És mivel a macska ragadozó, tépi a füvet, kiszakítja az egészet a dobozból.
2009. nov. 26. 17:16
 3/20 anonim ***** válasza:
Nem feltétlenül. Nekem 2 és fél éves a cicám és életében egyszer hányt, amikor beteg volt.
2009. nov. 26. 18:53
 4/20 anonim ***** válasza:

Az én cicám sem szokott hányni,ma is csak azért hányt,mert délután ivartalanitva lett:(

Lehet kapni az állatos boltban,tescoban Whiskas macskafej alakú dobozkában száraz kaját,ami kimondottan a szőrgolyók ellen kell...és a szőre is fényes lesz tőle!!Én ezt adom neki,a dobozán napi:10darab kell neki!!

És nem drága,350forint körül van:)

Én meg vagyok vele elégedve,mert nagyon szereti:)

2009. nov. 26. 19:09
 5/20 anonim ***** válasza:

Valahol olvastam, hogy normális, ha úgy hetente-kéthetente hány. Hát érdekes lenne. Három macskám van, ritkán hánynak, szőrt meg sosem.

Az egyik egyszer belehányt az ágyneműtartómba, a másik meg a radiátorba. A radiátorba hányás volt a leggázabb, mert mire nagyjából kitakarítottam azt hittem megőszülök.

Az egyik hány a konzervtől, de attól néha megeszi a másikét, amelyik meg csak konzervet eszik. Hát istenem, nem fogom bezárni a wcbe, naponta tízszer, mikor amaz eszik, nagy ritkán kibír egy hányást, majd feltakarítom.

Egyszer meg az egyik hülyére zabálta magát karácsonykor hallal meg konzervvel és éjszaka összehányta az egész házat. Nem is értem, hogy fért bele annyi, amennyit hányt meg honnan? De ezek mind ilyen ritkább dolgok, amúgy nem kell küzdenem vele gyakran. Ha túl gyakran hány érdemes megvizsgáltatni, vagy legalább kikísérletezni, hogy nem-e a gyomra érzékeny valamire.

2009. nov. 26. 20:49
 6/20 anonim ***** válasza:
16%

Igen a szőrt általában kihányják időnként. Ez természetes. Aki ez ellen ad valamit (whiskasos sz@r, paszta)

az elmebeteg. Mert többet nem használ semmit (max. árt) csak pénzkidobás.

2009. nov. 27. 11:18
 7/20 anonim ***** válasza:
100%
Ma 11:18-nak: hu, de sarkosan fogalmaztál! Nekem pl. bejött a szőroldó paszta, mióta naponta kap egy kicsit, nem hányt szőrt. Mindenki kipróbál egy-két dolgot, ha jó, alkalmazza, ha nem, keres mást. És nem kéne olyan durván jelzőzni a másikat, nem értem, miért hoz ki ekkora indulatot belőled egy ilyen hétköznapi kérdés?????????
2009. nov. 27. 14:46
 8/20 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek!

Az én macskám mindentől hány,havonta 2-3x.

Akármit adok neki,étel mindig avn elötte,tehát nme kell habzsolnia.Azt látom,hogy csak az ételt hányja ki,nem látok benne szört.Ez elég gáz,mert 2 kisgyerekem van,és unom a hányást takaritani............

2009. nov. 28. 14:15
 9/20 anonim ***** válasza:
100%
2. vagyok: még az jutott eszembe, hogy nincs esetleg növény a lakásban, amit megrághat? Az enyém néha azért dobja ki kaját, mert van egy spirálpálmám, aminek recés a levélszéle és időnként megrágja, de lebukik, mert ott a bűnjel: a levél vége. Gondolom, a recés szél irritálhatja a nyelőcsövet és azért.Vannak mérgező növények is, elég sok olyan, amiről eszembe sem jutott volna.
2009. nov. 29. 14:19
 10/20 anonim ***** válasza:
5%
Nem voltam indulatos egyáltalán, szerintem nem ismered a szó jelentését. Valóban úgy gondolom hogy baj van annak a személynek a fejével aki bedől az ilyen ökörségeknek és ismeretlen eredetű műanyag sz@rt ad a macskájának. Pénzt dob ki rá, károsítja az állat egészségét és felborítja természetes életfolyamatait.
2009. nov. 29. 17:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!