Kinozzam vagy eresszem ki a tuti halalba?
Bocs, a kerdes drasztikusnak tunik.
2 eves a kandurom, kinti cica volt 1 evig. De elkoltoztunk es ha itt kimenne, szinte biztos, hogy auto alatt vegezne. Van itt is kis kert, de kifigyeltem, ha kiengedem, azonnal rohan az uttestre es korul se nez.
Igy elhataroztam, hogy nem engedem ki, de egesz nap abbol all a napja, hogy konyorog az ajto elott. Megertem ot, hiszen elotte jo dolga volt. Kasztraltattam, hatha lenyugszik, de nem akar.
Mit csinaljak, hogy kicsit boldog legyen? Menjek le vele az udvarra esfelugyeljem mit csinal? Vagy idovel leszokik errol a hisztirol?
Mit tennetek?
Keptelen lennek tole megvalni, 6 hetes kora ota velem van, senkit nem fogad el, csak engem.
Egyszer 1 honapig mas vigyazott ra, mert nem alakult szerencsesen a helyzetem, es vegig remegett es depressziozott amig ott volt, hiaba voltak kedvesek vele.
Ez nem menne sem az o reszerol, sem az enyemrol :(
Ba@szki ha képtelen lennél tőle megválni miért akarod kiengedni a biztos halálba?? Gondolkozzál már el a saját szavaid súlyán és cselekedj a szerint, ne mások véleményére adj. Van akit nem hat meg ha a macskáját elgázolják..
Sok választásod nincs.
Én egy kóbor cicát hoztam haza, eleinte sokszor levittem sétálni a parkba mert kérte. Fára mászott, sünöket talált, kutyák elől menekült. Általában én vettem észre hamarabb a kutyákat, olyankor ölbe vettem, megvártam míg közel ér a kutya, és észreveszi a cicus. Ekkor kihasználtam a rémületét és felvittem a lakásba. Ott aztán kapott finom kaját.
De mostanában már megszokta bent is és már nem nyávog hogy kimehessen. Nekem az a taktikám, ha hisztizik valamiért, akkor jön a tollas bot, annak nem tud ellenállni. Mire kijátssza magát, addigra elfelejti hogy miért nyávogott :)
Én nem engedném ki a cicát egyedül, sajnálom az elütött, beteg, éhező kóbor állatkákat... Az enyém is egy pici, fázó, éhező, férges, tépett bundájú gombóc volt. Mostanra gyönyörű lett a bundája és nagyon cuki :)
Az, hogy kiengedni, nem azt jelenti, hogy kidobni. Vagy nem tudom mire akart kilyukadni az egyik hozzaszolo...
Igen, ivartalanitva van, ugy oldottam meg vegul, hogy az ablakban ucsorog. Kicsit hideg van ehhez, de legalabb igy nyugis es esze agaban sincs kiugrani (elos emelet). Tehat nyitva hagyom az ablakot es ha rajon az 5 perc kiul es egyszercsak megunja, bejon aludni vagy jatszani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!