Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Kinozzam vagy eresszem ki a...

Kinozzam vagy eresszem ki a tuti halalba?

Figyelt kérdés

Bocs, a kerdes drasztikusnak tunik.

2 eves a kandurom, kinti cica volt 1 evig. De elkoltoztunk es ha itt kimenne, szinte biztos, hogy auto alatt vegezne. Van itt is kis kert, de kifigyeltem, ha kiengedem, azonnal rohan az uttestre es korul se nez.

Igy elhataroztam, hogy nem engedem ki, de egesz nap abbol all a napja, hogy konyorog az ajto elott. Megertem ot, hiszen elotte jo dolga volt. Kasztraltattam, hatha lenyugszik, de nem akar.

Mit csinaljak, hogy kicsit boldog legyen? Menjek le vele az udvarra esfelugyeljem mit csinal? Vagy idovel leszokik errol a hisztirol?

Mit tennetek?

2009. nov. 26. 11:17
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
24%
Ki a tutiba, nem lakásba valo...
2009. nov. 26. 11:24
 2/17 anonim ***** válasza:
38%
nem lesz semmi baja, ha kiengeded... kiszökik, majd visszamegy, a macska ilyen állat! nem fogják elütni, annál sokkal figyelmesebb jószág
2009. nov. 26. 11:29
 3/17 anonim ***** válasza:

Hát... mi elég forgalmas út mellett lakunk, és sajnos nálunk a macskák nem nagyon élik meg az 1-2 évet... Főleg amelyik nincs hozzászokva.

Szerintem attól tedd függővé, hogy mekkora a forgalom. Legfeljebb engedd ki éjszakára!

2009. nov. 26. 11:31
 4/17 anonim ***** válasza:
Ki kell engedni szegényt, mert ebbe bele is betegedhet, ha nem engeded ki. A macska nem szoba állat, szereti a csavargást, kalandot! Majd vigyáz magára, megszokja a forgalmat.
2009. nov. 26. 11:31
 5/17 A kérdező kommentje:
Koszi, hat akkor kiengedem :(
2009. nov. 26. 11:39
 6/17 anonim ***** válasza:
90%

Nekem sajnos az a tapasztalatom, hogy a kijárós cicák a főút mellett előbb-utóbb az autó alatt végzik... Este és éjjel ugyan kisebb a forgalom, de éppen ezért jobban is száguldoznak olyankor az autósok. :( Bár a cicák ügyesek, de sajnos nem tudják kiszámítani, hogy mikor kell ahhoz elindulniuk, hogy elkerüljék az autót.

Az én kandúrom (perzsa) szintén mindent megtenne azért, hogy kiengedjem, de én nem teszem. (Pedig ő ivartalanítva sincsen.) Van viszont egy társa, így annyira nincs egyedül. A nőstény cicám nem csavarog, kapun kívül retteg, nem vágyik ki. De akkor sem engedem ki őt sem, csak úgy mehetnek ki, ha ott vagyok, és figyelhetek rá, hogy kapun belül maradjanak. A kandúrt néha, ha nincs időm figyelni a lépteit, hosszú pórázra rakom. Így levegőzik is, de elmenni sem tud. Még mindig inkább így, minthogy egyik reggel fekve találjam az út szélén, mint annyi más házicicámat...

Nekem már ezért nincsenek kijárós cicáim. Egy macska átlagosan 16 évig él, ha nem történik vele semmi. Annak nincsen értelme, hogy egy-két évesen a kocsi alatt végezve, vagy megmérgezve, esetleg kínok között pusztuljanak el, ezért felesleges macskát tartani.

2009. nov. 26. 11:57
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Én nem engedném ki. Egy jóideig biztosan nem. Volt ilyen macskám, ott lógott az ajtón, minden napja ezzel kezdődött, de nem lehetett kiengedni, mert rohant ki az útra, bele a vakvilágba, stb. Aztán szegényke bezárva töltött hosszú időt. Mikor megint kiengedtem, már jól elvolt, nem a "rohanok a vakvilágba" szitu következett.

Egyébként nem tudom mennyire játékos a cicád, de én azt vettem észre, hogy mikor rájött a kimehetnék és elkezdtem neki húzogatni egy madzagot, vagy dobálni a labdáját, akkor teljesen elfeledkezett az ajtóról és leállt játszani velem.

2009. nov. 26. 12:31
 8/17 anonim ***** válasza:
70%
gondolom nagy városba költöztetek. Vegyél egy cica pórászt és vidd el sétálni. Rokonoméknak is van egy cicája ők is városba laknak és pórázon sétáltassák a cicát. Vagy pedig ereszd ki és bízz a szerencsébe.
2009. nov. 26. 13:46
 9/17 A kérdező kommentje:

Igen, en is probalom lekotni, jatszik szepen, de amint vege, 5 percig lefekszik, aztan nyomas az ajto.

Vettem neki hàmot, de nem igazan szokta meg. Nem akar setalni.

Gondolkoztam, hogy hozok neki egy tarsat, de mivel kulfoldon lakom, nehez lenne kettot hazavinni kocsival (Baba is van es a kocsi is kicsi). Senkit sem tudok megkerni, hogy figyeljen ra, ezert mindig jon velem haza.

Na, most mar vegkepp tanacstalan vagyok :)

2009. nov. 26. 13:51
 10/17 anonim ***** válasza:
96%

A cicák nagyon jól el vannak a lakásban, ha azt szokták meg. De kinti cicát már nem lehet bezárni...

Talán el kéne ajándékoznod. Olyan helyre ahol biztonságosan szaladgálhat. Tudom hogy ez nagyon nehéz, de az Ő érdeke ezt kívánja.

2009. nov. 26. 19:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!